Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Μαρτυρικές πόλεις και χωριά ζητούν την αθώωση Πελετίδη...

Κώστας Πελετίδης
Έχοντας πληρώσει βαρύ φόρο στον ναζισμό, τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, η Βιάννος, η Κάνδανος, το Κομμένο, ο Χορτιάτης, η Παραμυθιά, η Δράμα, το Δοξάτο και άλλες 100 χαρακτηρισμένες με προεδρικό διάταγμα μαρτυρικές πόλεις και χωριά ζητούν να παυθεί η δίωξη του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που διώκεται επειδή είχε το σθένος να πει «όχι» στη διευκόλυνση της δράσης της Χρυσής Αυγής. Πιο συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο του Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας (περιόδου 1940-1945 «Ελληνικά Ολοκαυτώματα») εξέδωσε ομόφωνη απόφαση στην οποία τονίζει ότι «έχουμε χρέος και καθήκον, απέναντι στην ιστορία μας, ως δήμαρχοι μαρτυρικών πόλεων και χωριών, αλλά και απέναντι στους συνανθρώπους μας, να υψώσουμε τείχη ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης, απέναντι, στην αναβίωση του ναζισμού και του φασισμού»...
...

Ονόματα σφαγιασθέντων από τους ναζί στο Δίστομο | ΙΝΤΙΜΕ NEWS
Ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας -υπογραμμίζουν- έπραξαν το καθήκον τους απέναντι στον πατραϊκό λαό και την ιστορία του αλλά και απέναντι σε όλους όσοι εκτελέστηκαν και θυσιάστηκαν από την εκδικητική μανία του ναζισμού και έγιναν ολοκαυτώματα της αντίστασης, της ειρήνης, της ελευθερίας, της φιλίας των λαών και της καταδίκης του ναζισμού και του κάθε μορφής ολοκληρωτισμού.

Επικαλούνται, δε, το υπ’ αριθμόν 215/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, όπου περιγράφεται η δράση της Χρυσής Αυγής, και καλούν το δικαστήριο να το λάβει υπ' όψιν του «και συνεκτιμώντας ορθά, δίκαια και αντικειμενικά τα πραγματικά περιστατικά, που θα κατατεθούν ενώπιόν του» να στηρίξει τους λόγους παύσης της δίωξης και απαλλαγής και αθώωσης του Κ. Πελετίδη.

Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου | ΕUROKINISSI
«Μόνο σε μια Ελλάδα, μια Ευρώπη και σ’ έναν κόσμο, όπου δεν κυριαρχούν, η βία, το μίσος και οι διαχωρισμοί, όπου δεν αναπτύσσονται οι ιδέες του ναζισμού και του ολοκληρωτισμού, μπορούν οι νέοι μας να αναπτύξουν πλήρως τα χαρίσματά τους, τις ικανότητες και τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο», καταλήγει η απόφαση, την οποία υπογράφουν οι δήμαρχοι Καλαβρύτων, Διστόμου Αράχοβας – Αντίκυρας, Ανωγείων, Βιάννου, Βόλου, Δελφών, Δράμας, Δωδώνης, Δωρίδος, Ζαγορίου, Κανδάνου – Σελίνου, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Νικολάου Σκουφά, Πυλαίας – Χορτιάτη και Σουλίου. 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.