Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ...

με φόντο τη συζήτηση για την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο...
«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε την Τετάρτη, με φόντο τη συζήτηση που διεξήχθη την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ελληνικό πρόγραμμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικός εξευτελισμός της Ν.Δ. στο Eυρωκοινοβούλιο

Ν.Δ: Αντί να απολογούνται, έχουν θράσος να καταγγέλλουν άλλους
συνέχεια
 Για «σαμποτάζ στην αξιολόγηση» κατηγόρησε τη Ν.Δ. ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις τοποθετήσεις ευρωβουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Ο πολιτικός εξευτελισμός και η χυδαιότητα της ΝΔ ξεπέρασαν κάθε όριο. Έφτασαν στο σημείο να εκλιπαρούν τους Ευρωπαίους να ρίξουν την κυβέρνηση» ανέφερε η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της. Όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «κατά τη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα στο Ευρωκοινοβούλιο, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ξεδίπλωσαν με κραυγαλέο τρόπο την τακτική του σαμποταρίσματος της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης».

«Οι κ.κ. Σπυράκη, Κεφαλογιάννης και Κύρτσος αμφισβήτησαν ακόμα και τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Ντομπρόφσκις, τα οποία δείχνουν την ανάκαμψη όλων των δεικτών, ενώ επέλεξαν να συνταχθούν με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης στην ελληνική κυβέρνηση», τόνισε η Κουμουνδούρου.

Όπως ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ «η Μ. Σπυράκη ισχυρίστηκε πως "παρά τους αριθμούς που παρουσιάσατε και είναι θετικοί, η καθυστέρηση στη δεύτερη αξιολόγηση ανεβάζει τον λογαριασμό", ενώ πρόσθεσε πως "η εξέλιξη αυτή βαρύνει πρωτίστως την ελληνική κυβέρνηση" και ζήτησε την άμεση διεξαγωγή εκλογών». Στο ίδιο μήκος κύματος, συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «ο Μ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για "τακτική αναβολής της κυβέρνησης" σε ό, τι αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ ο Γ. Κύρτσος ισχυρίστηκε πως "η κυβέρνηση έχει τη βασική ευθύνη για την καθυστέρηση", και συνέχισε λέγοντας πως "το πρόβλημα θα το λύσουμε εμείς, ελπίζουμε σύντομα, στην Ελλάδα"».

«Είναι πλέον φανερό πως η Ν.Δ. και ο Κ. Μητσοτάκης είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εφαρμοστούν τα πιο εφιαλτικά σενάρια για τον ελληνικό λαό. Δυστυχώς, όμως,  για τη Ν.Δ., τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα τις εκλέγει ο ελληνικός λαός και όχι οι ακραίοι κύκλοι των δανειστών», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ν.Δ: Αντί να απολογούνται, έχουν θράσος να καταγγέλλουν άλλους

Στην αντεπίθεση πέρασε η Ν.Δ. μετά τα πυρά που δέχθηκαν ευρωβουλευτές της από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις τοποθετήσεις τους κατά τη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Οι προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να απολογούνται για όσα εφιαλτικά διέπραξε η κυβέρνησή τους σε βάρος του τόπου, βρίσκουν το θράσος να καταγγέλλουν άλλους», ανέφερε η Ν.Δ. σε σχετική ανακοίνωση και συμπλήρωσε: «Είναι, όμως, οι ίδιοι που έσυραν τη χώρα στα εφιαλτικά σενάρια του 2015 και οι ίδιοι που τα αναβιώνουν σήμερα».

Η Ν.Δ. συνέχισε λέγοντας ότι «είναι οι ίδιοι που έλεγαν πως αν καθυστερήσει η αξιολόγηση “καήκαμε” και οι ίδιοι που καθυστερώντας τροφοδοτούν υπερβολικές αξιώσεις των δανειστών».

«Είναι οι ίδιοι που επέβαλαν το τρίτο μνημόνιο, μέτρα 9 δισ. ευρώ, ένα αιώνιο Υπερταμείο και ένα αυτόματο κόφτη μισθών και συντάξεων», κατέληξε.

ΣΥΡΙΖΑ: Λυπηρή και εξευτελιστική η στάση της Ν.Δ.

Για «λυπηρή» και «εξευτελιστική» στάση της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο με νεότερο σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την ότι «στην εναγώνια προσπάθειά της να γυρίσει η ίδια στην εξουσία, δίνει τα διαπιστευτήριά της, στηρίζει τις πιο παράλογες και αντιλαϊκές απαιτήσεις των δανειστών, εκλιπαρεί τους ακραίους κύκλους των δανειστών, να μην κλείσει η συμφωνία, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία».

«Η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει καθημερινά ποια είναι η πραγματική της στάση απέναντι στη διαπραγμάτευση. Από τις δηλώσεις Γεωργιάδη μέχρι εκείνες του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, από το Βερολίνο, και χθες, από τη στάση των ευρωβουλευτών της», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Ν.Δ.: Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα

Στην κόντρα έδωσε συνέχεια η Ν.Δ., κατηγορώντας το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», πρόσθεσε η Ν.Δ...


  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.