Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Τον άφησε ακάλυπτο...

Μια απάντηση με πολλές ερμηνείες, μια εκ των οποίων μπορεί να είναι η αποφυγή στήριξης του Σόιμπλε από την Μέρκελ στις...
κατηγορίες που δέχεται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, έδωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου σήμερα Δευτέρα στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.  
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 Παντελής Βαλασόπουλος, ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ ερωτηθείς για την δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι «εμπρηστής» του ευρώ και της ευρωζώνης, απάντησε πως «η κ. Μέρκελ και ο κ. Τσίπρας μιλούν πολύ συχνά στο τηλέφωνο και συζητούν για όλα τα θέματα». Ο Π. Βαλασόπουλος, πάντως, εκτίμησε ότι με την απάντηση αυτή ο κ. Ζάιμπερτ εννοούσε ότι αν ήθελε κάτι να πει ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να το πει κατ ευθείαν στην κυρία Μέρκελ.   
Ακόμη και αν αυτή είναι η ορθή ερμηνεία των λεγομένων Ζάιμπερτ, γεγονός είναι ότι ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ δεν υπερασπίστηκε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και δεν απέρριψε ορθά κοφτά τον χαρακτηρισμό «εμπρηστή» του ευρώ που του απέδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.  
Άλλωστε, όπως ήδη είναι γνωστό από το μεσημέρι της Δευτέρας ο κ. Ζαιμπερτ -σε πλήρη αντίθεση με τη γραμμή Σόιμπλε- δήλωσε αισιόδοξος πως Ελλάδα και Θεσμοί μπορούν να βρουν μία «καλή και εποικοδομητική», ερωτηθείς για την πορεία των ελληνικών διαπραγματεύσεων.
«Πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε έναν καλό και εποικοδομητικό τρόπο για να προχωρήσουμε» τόνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ και υπενθύμισε ότι τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης έχουν επιδείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα επί σειρά ετών.  
«Η Γερμανία είναι δεσμευμένη στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος βοήθειας» επανέλαβε στο ίδιο πλαίσιο, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου...
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.