Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ο Gucci μάς μάρανε!...

«ζήτησε ο Gucci την Ακρόπολη για ντεφιλέ»!...
Ο Gucci μάς μάρανε!
Κάθομαι εγώ τώρα και διαβάζω ότι ζήτησε ο Gucci την Ακρόπολη για ντεφιλέ και ότι θα συζητηθεί αύριο το θέμα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και ότι η εισήγηση της ΕΦΑ Αθηνών είναι αρνητική διότι «διότι ο χαρακτήρας και η σπουδαιότητα του μνημείου δεν επιτρέπουν την παραχώρησή του για εκδηλώσεις».

Και δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω τα γέλια ή τα κλάματα… Επειδή όμως προέχει το δημοσιογραφικό καθήκον, πήρα τον ανταποκριτή μας στην Ιταλία Δημήτρη Δεληολάνη να τον ρωτήσω τι γίνεται εκεί, μιας και είμαστε στην ίδια μοίρα όσον αφορά στα αρχαία. Και με πληροφόρησε ότι όλη την ώρα χρησιμοποιούνται οι αρχαιολογικοί χώροι για σουαρέ και ντεφιλέ και κάθε είδους εκδηλώσεις. Και το Κολοσσαίο και η Ταορμίνα και τα μνημεία της Νάπολης για να μην πούμε για την Πομπηία όπου ως και οι Pink Floyd είχανε σολάρει. Αυτά στη γείτονα χώρα.

Κι εδώ αντί να χειροκροτάμε τον οίκο Gucci, στραβομουτσουνιάζουμε κιόλας. Λες και θα μπουκάρουν μέσα στο ναό τα μοντέλα και δεν θα βολευτούν με τον περίβολο. Λες και δεν περνάνε κάθε μέρα μιλιούνια οι τουρίστες, χύμα και τσουβαλάτα, σαλάγα τα. Λες και δεν ανεβαίνουν κάθε τρεις και λίγο για να κρεμάσουν πανό αγωνιστικά οι οργανωμένοι του ΚΚΕ.

Να το λήξουμε παιδιά χωρίς μπούρδες. Να ανέβει ο Gucci στην Ακρόπολη, υπό αυστηρή, αυστηρότατη εποπτεία και με έναν και μοναδικό όρο: Μέσα στο ντεφιλέ να περάσει μήνυμα σαφές και διακριτό (που να μην μπορεί να κοπεί στο μοντάζ…) για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Αν το δεχτούν, καλώς να έρθουν με χαρά μεγάλη. Κι ας πάει η σεμνοτυφία μια βόλτα ως το χρονοντούλαπο να συναντήσει το Λόρδο Έλγιν!

Χρήστος Ξανθάκης

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.