Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Oι ειδήσεις πού αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σέ τίτλους




1. Την άμεση και ακριβή περιγραφή των μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ζητά το ΔΝΤ από τους ευρωπαίους, ακόμη κι αν η εφαρμογή τους γίνει αργότερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις. 
2. Από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, και με τη διαβεβαίωση ότι το πακέτο των μέτρων που συζητείται με τους δανειστές θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο, απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις αιτιάσεις της ΝΔ ότι σιωπά και κρύβεται μετά το «προσύμφωνο» του Eurogroup.
3. Δυο Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε ομάδα πραξικοπηματιών που στόχευε στη δολοφονία του Ερντογάν, κρατούνται τα τελευταία 24ωρα στην Αλεξανδρούπολη. Έχουν ζητήσει άσυλο. Στο μεταξύ, τουρκικά μέσα μετέδωσαν ότι ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής κατέπεσε σε διεθνή ύδατα κοντά στα Ίμια. Οι ελληνικές αρχές διέψευσαν από την αρχή την πληροφορία και στη συνέχεια και τα τουρκικά μέσα άλλαξαν τα δημοσιεύματά τους. 
4. Ο ένας επέλεξε  μαραθώνιο, ο έτερος σπριντ διαρκείας. Το ποιος εκ των δύο θα δικαιωθεί θα κριθεί στη σκληρή αρένα με τους δανειστές - εκεί που θα κριθούν τελικά και οι στρατηγικές Τσίπρα - Μητσοτάκη.
5. Υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας της ΑΕΠΙ, δεδομένου ότι διαθέτει όλο τον μηχανισμό είσπραξης δικαιωμάτων, αλλά και υπέρ της εξυγίανσης του τοπίου τάσσονται οι Έλληνες δημιουργοί. Προτείνουν την τοποθέτηση επιτρόπου. 
6. «Φανατικά συμπολιτευόμενος βουλευτής και όχι σαρκοβόρο», δήλωσε σήμερα ο Νίκος Φίλης. Εκτίμησε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν τα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση. Ωστόσο, επέμεινε για ΠΑΣΟΚ, Καμμένο κι εξοπλιστικά. 
7. Αθωώθηκε παμψηφεί ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, που βρέθηκε ενώπιον δικαστηρίου μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής. 
8. Με μια μεγάλη ανοιχτή γιορτή το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» παραδόθηκε σήμερα στο ελληνικό δημόσιο. 
9. Ο Αργύρης Μπακιρτζής μιλά στο tvxs.gr: Ένα τραγούδι ερωτικό μπορεί να είναι τραγούδι διαμαρτυρίας…
10. Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα μας υποδέχεται με πέντε καινούργιες ταινίες να πραγματοποιούν την εμφάνισή τους στις Αίθουσες. Το tvxs.gr και ο Γιώργος Ρούσσος προτείνουν…
* Η ρετρό «ταξιδιωτική αφίσα» που έδωσε η NASA σχολιάζοντας, με χιούμορ, την ανακάλυψη της για το ηλιακό σύστημα στο οποίο υπάρχουν πλανήτες, παρόμοιοι με τη Γη, που μπορεί να φιλοξενούν εξωγήινη ζωή. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.