Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Γαλλική εισαγγελία πρός Φρανσουα Φιγιόν : κλήση γιά τήν 15η Μαρτίου...

Φιγιόν: «Πολιτική δολοφονία η δικαστική έρευνα, αλλά δεν αποσύρομαι»
Φιγιόν: «Πολιτική δολοφονία η δικαστική έρευνα, αλλά δεν αποσύρομαι»
Το Penelope Gate, το σκάνδαλο αργομισθίας που αφορά τη σύζυγο και τα παιδιά του, έχει πλήξει την προεκλογική εκστρατεία του ηγέτη της γαλλικής Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν 
 Πηγή: REUTERS
Νέες αναταράξεις ταρακουνούν τη γαλλική Κεντροδεξιά, μετά την ανακοίνωση του ίδιου του υποψηφίου Φρανσουα Φιγιόν ότι στις 15 Μαρτίου θα κληθεί από τη γαλλική εισαγγελία για το Penelope Gate. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο Φιγιόν τόνισε ότι η δικαστική έρευνα αποτελεί «πολιτική δολοφονία», παρόλ’ αυτά είναι αποφασισμένος να συνεχίσει στην κούρσα των προεδρικών εκλογών. «Δεν θα παραδοθώ, δεν θα αποσυρθώ, θα παλέψω έως το τέλος», δήλωσε κατά την ομιλία του.
Ο ηγέτης της γαλλικής Κεντροδεξιάς έλαβε κλήση από τους γάλλους δικαστές που ερευνούν το σκάνδαλο αργομισθίας που αφορά τη σύζυγο και τα παιδιά του, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Journal du Dimanche. Για ανάκριση...

συνέχεια
...φέρεται να κρατείται επίσης η σύζυγός του Πενελόπ, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Mediapart.
Σύμφωνα μάλιστα με τη γαλλική εφημερίδα, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Φιγιόν ανέβαλε την προγραμματισμένη για την Τετάρτη επίσκεψή του στην αγροτική έκθεση του Παρισιού. Δικαστική πηγή ωστόσο αρνείται τις αναφορές περί ανάκρισης της Πενελόπ.

Πηγή εντός του κόμματος, υποστηρίζει ότι ο Φιγιόν έχει ήδη καλέσει σε συναντήσεις ηγετικά στελέχη, ενώ υπήρχε έντονη φημολογία ότι στο πλευρό του στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου επρόκειτο να βρίσκεται ο Αλέν Ζιπέ.

Ο υποψήφιος της γαλλικής Κεντροδεξιάς επρόκειτο να εμφανιστεί στην έκθεση το πρωί, από την οποία περνούν παραδοσιακά όλοι οι γάλλοι πολιτικοί, γι’ αυτό και τον περίμεναν εκεί τα περισσότερα μέλη της ομάδας του.

Την Τετάρτη επίσης πρόκειται να επισκεφτεί την έκθεση ο κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν, ενώ την Τρίτη την επισκέφτηκε η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν. 

tanea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.