Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Aνακοίνωση από τήν παράταξη "ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"

ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΑΝΩ
ΠΑΝΩ ΚΑΝΕΙΣ
Σε διαγγελματικό τόνο η δημοτική αρχή δια μέσω του νέου προέδρου του Δ.Σ. μέσω αναρτήσεών του  σε κοινωνικό δίκτυο, μας ενημέρωσε ότι ΦΤΑΙΜΕ όλοι εμείς οι δημότες για οτιδήποτε άσχημο συμβαίνει στο νησί! Καμία υπόνοια δημοκρατικής ευαισθησίας. Ούτε σκιά προβληματισμού για το τι πρέπει να αλλάξουν. Μόνο απόπειρα να μας πείσουν ότι το καταδικασμένο θα συνεχιστεί.
Και η μόνη γνωστή πια έμμονη δικαιολογία στην οποία η Δημοτική Αρχή έχει περιέλθει, είναι πως πάντα της φταίει κάποιος άλλος για την ανικανότητά τους. Είτε η Κυβέρνηση, είτε η Περιφέρεια, είτε η αντιπολίτευση. Και αισίως τώρα όλοι οι πολίτες! Για οτιδήποτε κακό  λοιπόν συμβαίνει υπάρχει συλλογική ευθύνη.
Μας ενημέρωσε λοιπόν αναφορικά με συγκεκριμένη επέμβαση στον παραδοσιακό οικισμό και που έγινε γνωστή πάλι μέσω του διαδικτύου
1. Ότι ακολουθήθηκε η διαδικασία, που αρχικά ήταν αυτόφωρη και μετά έμεινε σκέτη διαδικασία (Άρα ποιά διαδικασία)
2. Ότι όταν ενημερώθηκε «υποχρέωσε» τον υπαίτιο στην αποκατάσταση της «ζημιάς» (Ποιός έπρεπε να την κάνει)
3. Ότι τα έξοδα «αποκατάστασης» βαρύνουν τον υπαίτιο (Ποιόν έπρεπε να βαρύνουν)
4. Οι προθέσεις του υπολόγου δεν ήταν να αφαιρέσουν την αυλή (Ποιες ήταν)
5. Μας γνωστοποίησε ότι έχουμε ευθύνες όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και εκείνοι της αντιπολίτευσης(!)
Σε επόμενη ανάρτηση μάθαμε ότι έχουμε ΟΛΟΙ οι δημότες την ίδια ευθύνη με την διοίκηση!!
Τις θερμές  ευχαριστίες μας στον πρόεδρο του Δ.Σ. , για την...
συνέχεια
...απαλοιφή των ανησυχιών μας και το μάθημα ηθικής και να πούμε ότι η Μύκονος σας «ευγνωμονεί»
Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η αισθητική του ελάχιστου για το νησί μας.
Εδώ να διευκρινίσουμε ότι οποιαδήποτε βίαιη παρέμβαση στον παραδοσιακό οικισμό δεν είναι απλά μια <<ζημιά>>. Είναι καταστροφή η οποία δύσκολα μπορεί να αποκατασταθεί.  Η σημασία της λέξης αποκατάσταση, περιλαμβάνει το σύνολο των επεμβάσεων που θα πρέπει να κάνουμε για να εξασφαλίσουμε τη συνέχιση της ύπαρξής του και τη μεταβίβασή του στις μελλοντικές γενιές.
Κάθε πεζούλι, αυλή , μαρμαράκι και οτιδήποτε στον παραδοσιακό οικισμό της Μυκόνου, είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας σε μια δεδομένη στιγμή. Στη δημιουργία του συνέτειναν πολλοί παράγοντες ο οποίοι έχουν συντεθεί μεταξύ τους με έναν τρόπο μοναδικό και ανεπανάληπτο. Σ’ αυτήν ακριβώς τη μοναδικότητα στηρίζεται η πρωτοτυπία η γνησιότητα του οικισμού, που το καθιστά ανεπανάληπτο. Άρα η όποια αποκατάσταση προυποθέτει σεβασμό της αρχικής του υπόστασης και των αυθεντικών του στοιχείων όπως τα υλικά και η τεχνολογία κατασκευής του. Για να μην αναφερθούμε  για  την χρήση τους, πως πρέπει να γίνονται με τέτοιο τρόπο που να διατηρείται αλλά και να προβάλλεται η ιστορική και αισθητική τους αξία.
Για τα πλείστα προκύπτοντα ζητήματα, ευθύνονται όλοι, άρα ο περίφημος «κανένας»
Σχετικά με την προσπάθεια να πεισθούμε ότι είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για παρόμοιες παρεμβάσεις να ξεκαθαριστεί κάτι. Υπεύθυνη είναι πρωτίστως η διοίκηση του νησιού. Λόγω πολιτεύματος, λόγω ύπαρξης νομοθετικής εξουσιοδότησης, λόγω υπαγωγής της στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, λόγω ύπαρξης  διοικητικών μηχανισμών που  υπηρετούν το ρόλο τους στη συνέχεια του κράτους και τη διατήρηση της νομιμότητας.
Γνωρίζουν ότι εύκολα μετατοπίζεται το πολιτικό παιχνίδι από το γήπεδο στην εξέδρα και από την εξέδρα στο γήπεδο
Επίσης γνωρίζουν ότι το όλοι μαζί αποσύρει τις ευθύνες από τον δήμο και τις μεταφέρει ακόμα και στον ανώνυμο ταλαιπωρημένο  δημότη
Και αυτό έκαναν. Ταύτισαν τους παίκτες με τους οπαδούς, την διοίκηση του δήμου  με τους πολίτες , λες και οι οπαδοί ευθύνονται για τις ήττες των ομάδων τους.
Λευτεριά στην Μύκονο?
Εκτός κι αν η δημοτική αρχή προωθεί την αυτοδιαχείριση,  και αυτοκυβέρνηση  δηλαδή την αναρχία εστιάζοντας  στην προσωπική ευθύνη που έχει το άτομο για τις πράξεις του, απέναντι στον εαυτό του και το κοινωνικό σύνολο. Ακόμα και τότε να <<εισηγηθείτε μια τροπολογία >> να μην διεξάγονται εκλογές στην Μύκονο! Να μην υπάρχει δήμαρχος, αντιδήμαρχος, πρόεδρος ΔΣ κλπ.
Να σας ενημερώσουμε και εμείς με την σειρά μας ότι δεν φταίμε όλοι μαζί. Φταίτε πρωτίστως ΕΣΕΙΣ.
Εμείς θα φταίμε,  Είτε γιατί συνηγορήσαμε, Είτε γιατί σιωπήσαμε.

ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΣΑΜΨΟΥΝΗ ΝΤΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.