Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Αυστηρή απάντηση του ΥΠΕΞ στον Τσαβούσογλου για την επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


«Το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει πάνω από όλα να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Αργά χθες το βράδυ, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου από τα Δωδεκάνησα,για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 70ης επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.
Από εκεί έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα «είναι αποφασισμένη, με βάση το διεθνές δίκαιο στο σύνολό του -κυρίως δε με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης, της οποίας κάθε αμφισβήτηση είναι αδιανόητη- καθώς και με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο να υπερασπισθεί, και μάλιστα στο ακέραιο, τα σύνορά της, την εδαφική της ακεραιότητα και την κυριαρχία της».
Οι παραπάνω αναφορές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Άγκυρας.
«Είμαστε ικανοποιημένοι για την επιθυμία του Προέδρου Παυλόπουλου να αναπτύξει τις φιλικές σχέσεις με τη χώρα μας. Ωστόσο, παρατηρούμε με ενδιαφέρον και είμαστε έκπληκτοι με τις παρατηρήσεις του που δείχνουν μια σοβαρή έλλειψη γνώσεων των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.
 tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.