Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Αυτός ο άνθρωπος, αυτός, είναι ο άλλος του εαυτός.

 «...Έχει ειπωθεί πολλές φορές. Ο συγκεκριμένος, με το διαρκές ακροδεξιό του παραλήρημα, και τις πονηρές υπογραφές, δεν θα απασχολούσε παρά ελάχιστους, φαιών προτιμήσεων, αν ο Κυριάκος δεν τον έκανε αντιπρόεδρο της ΝΔ. Αν δεν του πρόσφερε, δηλαδή, στο πιάτο, το ακροατήριο, και του κύρος ενός κόμματος, που διεκδικεί την εξουσία. Το γεγονός ότι έτσι εκθέτει τη ΝΔ, μπορείς να πεις, ότι ενδιαφέρει κυρίως τον κόσμο και τα στελέχη της. Το γεγονός όμως ότι ρυπαίνει με την άδεια της ΝΔ τα πάντα, μας αφορά όλους. Σιγά όμως μη συγκινηθεί ο αρχηγός. Για να συγκινηθεί θα έπρεπε να έχει επίγνωση ότι άλλο Ελλάδα, κι άλλο Siemens, ή Novartis…»
  
Ο άλλος του εαυτός...
Αυτός ο άνθρωπος, αυτός, είναι ο άλλος του εαυτός. Για τον Άδωνι, αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο λόγος, που με μια θαυμαστή επιμονή καταφέρνει να βρίσκεται πίσω από κάθε ασχήμια, κάθε πονηριά, κάθε Novartis. Και ο άλλος του εαυτός, ο Κυριάκος, δεν θέλει, δεν μπορεί, δεν τολμάει, να ανοίξει το στόμα του, μια φορά έστω, για να τον βάλει στη θέση του. Είτε γιατί συμφωνεί μαζί του, ή γιατί τον θέλει να παίζει το ρόλο του τρελού στο δεξιό χωριό, είτε –πού να ξέρεις;- γιατί ο πρώην ΛΑΟΣ και νυν χάος, τον κρατάει από κάπου.

Ο Άδωνις έχει σκυλοβρίσει τον Σαμαρά. Άφησε την αντισημιτική του κουτσουλιά. Έχει ειρωνευτεί δημοσίως, και πολύ άσχημα, τον ίδιο τον Κυριάκο, και τους Μητσοτάκηδες γενικώς. Έχει ξεσαλώσει, ότι τις απολύσεις τις κάνει μόνος του, κι όχι γιατί τις επιβάλλουν τα μνημόνιa... 

Έχει καθυβρίσει με όλους τους τρόπους τους πολιτικούς του αντιπάλους, με προτίμηση στον Τσίπρα, και στον Πολάκη. Έχει σαχλαμαρίσει και με την αξιολόγηση, διακηρύσσοντας ότι προτιμά να μην κλείσει, αρκεί να απαλλαγούμε από τον Τσίπρα.
Ο Κυριάκος, όμως, και η ηγετική ομάδα της ΝΔ στην οποία ανήκει, νήσσα υπνώτουσα. Τελευταίο δείγμα –και δήγμα: Ο Βαξεβάνης αποκάλυψε στο Ντοκουμέντο, ότι λίγο πριν φύγει από το υπουργείο, ο Άδωνις έδωσε ένα δωράκι στις φαρμακευτικές, πρωτίστως στην αμαρτωλή Novartis. 65 εκατομμύρια παρακαλώ. Το Μαξίμου διατύπωσε ερωτήματα που προκύπτουν από το δημοσίευμα. Και ο Άδωνις, για άλλη μια φορά, αδώνισε. Ψευτιές περί rebate, και άρες-μάρες για λάσπη του Τσίπρα, με όργανο τον δημοσιογράφο.

Έχει ειπωθεί πολλές φορές. Ο συγκεκριμένος, με το διαρκές ακροδεξιό του παραλήρημα, και τις πονηρές υπογραφές, δεν θα απασχολούσε παρά ελάχιστους, φαιών προτιμήσεων, αν ο Κυριάκος δεν τον έκανε αντιπρόεδρο της ΝΔ. Αν δεν του πρόσφερε, δηλαδή, στο πιάτο, το ακροατήριο, και του κύρος ενός κόμματος, που διεκδικεί την εξουσία. Το γεγονός ότι έτσι εκθέτει τη ΝΔ, μπορείς να πεις, ότι ενδιαφέρει κυρίως τον κόσμο και τα στελέχη της. Το γεγονός όμως ότι ρυπαίνει με την άδεια της ΝΔ τα πάντα, μας αφορά όλους. Σιγά όμως μη συγκινηθεί ο αρχηγός. Για να συγκινηθεί θα έπρεπε να έχει επίγνωση ότι άλλο Ελλάδα, κι άλλο Siemens, ή Novartis…

Θανάσης Καρτερός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.