Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα1. Δικαστική απόφαση που εκκρεμούσε από το 1997 έρχεται να δώσει νέο ηχηρό χτύπημα στη διοίκηση της ΑΕΠΙ. Η εταιρεία καλείται να πληρώσει  30 εκατ. ευρώ σε δημιουργούς δικαιώνοντάς τους. 
2. Οι δύο μεγάλοι κίνδυνοι των ολλανδικών εκλογών. Η Ολλανδία του Γκεερτ Βίλντερς και του Μαρκ Ρούτε δεν είναι πια μια - πολιτικά βαρετή - νησίδα ευρωπαϊκής ευμάρειας.
3. «Η Κομισιόν στηρίζει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα και το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων», δηλώνει ο Πιερ Μοσκοβισί. Στο μεταξύ, μικρές φαίνεται πως είναι πια οι προσδοκίες από το Eurogroup της 20ης Μαρτίου. Διαβάστε επίσης: Τα πολιτικά διλήμματα του Αλέξη Τσίπρα. 
4. Δίωξη για κατάχρηση δημοσίων πόρων ασκήθηκε σήμερα στον Φρανσουά Φιγιόν, τον υποψήφιο της γαλλικής δεξιάς στις προεδρικές εκλογές, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του και των παιδιών του. Την ίδια στιγμή στο στόχαστρο της γαλλικής δικαιοσύνης βρίσκεται και ο Μακρόν. 
5. Παιδιά και νέοι που ζουν στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Συρία συχνά οδηγούνται σε κατάθλιψη. Κάνουν χρήση ναρκωτικών, αυτοτραυματίζονται ή κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας προκειμένου να ξεφύγουν από τη φρίκη στην οποία ζουν εδώ και έξι χρόνια.
6. Νέο… «άθλο» της αστυνομίας των ΗΠΑ κατέγραψε ερασιτεχνική κάμερα, όταν, τουλάχιστον έξι αστυνομικοί, πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άοπλο 33χρονο, πατέρα έξι παιδιών, στο ‘Οραντζ της Καλιφόρνιας.
7. Την ύπαρξη γιγαντιαίου κοιτάσματος φυσικού αέριου στην ΑΟΖ της Κύπρου πιθανολογεί ο επικεφαλής του διερευνητικού τομέα της ιταλικής εταιρείας ENI, Λούκα Μπερτέλι.
8. Με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του ‘Αλμπερτ Αϊνστάιν, δημοσιεύουμε ένα όχι ιδιαίτερα γνωστό περιστατικό που αφορά στον ίδιο και την Ελλάδα.
9. Το πόσα χρόνια θα περάσει κανείς στη φυλακή για μία εγκληματική πράξη, εξαρτάται από το αν την έκανε από πρόθεση. Πώς όμως μπορεί ένας δικαστής να ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει στο κεφάλι ενός κατηγορούμενου; 
10. Αντιμέτωπος με την αποκάλυψη του τρόπου, με τον οποίο υλοποιεί ένα από τα πιο διάσημα - σε όλο τον πλανήτη - κόλπα του, βρίσκεται ο διεθνούς φήμης μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. Δείτε γιατί. 

tvxs.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.