Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Πρώτο τραπέζι πίστα... η οικονομική αστυνομία...

Οι οικονομικοί εισαγγελείς έκαναν φύλλο και φτερό τα γραφεία της ΑΕΠΙ
Φύλλο και φτερό έκαναν χθες τα γραφεία της ΑΕΠΙ στο Μαρούσι οι οικονομικοί εισαγγελείς. Η οικονομική αστυνομία με μία...
πολυπρόσωπη ομάδα (γύρω στα 30 άτομα!) προχώρησε σε έφοδο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας νωρίς το πρωί.

Αφού έβγαλε έξω τους υπαλλήλους -όσους δεν χρειάζονταν- άρχισε να ελέγχει έγγραφα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, servers και όσα επιπλέον θεωρούσε σημαντικά. Την ώρα του ελέγχου, που κράτησε μέχρι αργά το μεσημέρι, απουσίαζαν από τις εγκαταστάσεις τα μέλη της οικογένειας Ξανθόπουλου (ιδιοκτήτες της ΑΕΠΙ), τα οποία σύντομα θα κληθούν να παρουσιαστούν στον ανακριτή.

Την περασμένη Πέμπτη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για το ενδεχόμενο διάπραξης σωρείας κακουργημάτων (συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση από διαχειριστή ξένης περιουσίας, απιστία, φοροδιαφυγή με εικονικά τιμολόγια κ.λπ.) από τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές της ΑΕΠΙ.

Τα τεχνάσματα
Πληροφορίες θέλουν την ιδιοκτησία της ΑΕΠΙ να προχωράει σε διάφορα τεχνάσματα, προσπαθώντας να...
συνέχεια
...διασώσει την κατάσταση. Θυμίζουμε πως σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η εταιρεία δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της έως το ποσό των 25 εκατ. ευρώ, ενώ μας πληροφορούσε για αλλαγές στη σύνθεση του Δ.Σ., διεύρυνση με δημιουργούς-μέλη της αλλά και πρόσωπα υψηλού κύρους.

Χθες κυκλοφόρησαν φήμες για δύο ονόματα για το Δ.Σ. τα οποία δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι πρόσωπα υψηλού κύρους, σίγουρα όμως είναι πολύ γνωστά από το παρελθόν τους. Το ένα είναι ο Πέτρος Μάης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ αν (δεν) θυμάστε. Ο κ. Μάης τοποθετήθηκε στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το δεύτερο πρόσωπο είναι η Αγλ. Σκλάβη, η οποία ήταν οικονομική διευθύντρια στην ΑΕΠΙ και στις συγγενικές εταιρείες της αλλά και οικονομική διευθύντρια στην «Ελευθεροτυπία» και για ένα διάστημα αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Χ.Κ. Τεγόπουλος. Οπως τότε στην «Ελευθεροτυπία», έτσι και τώρα στην ΑΕΠΙ ζητούμενο είναι η εκπόνηση ενός σχεδίου εξυγίανσης που θα μειώνει τη ζημία. Το πώς πήγε το σχέδιο αυτό στην «Ελευθεροτυπία» είναι ήδη... γνωστό!...

Αντα Ψαρρά, Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.