Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

«Δεν νιώθω ευπρόσδεκτος στις ΗΠΑ του Τραμπ»...

Ο διάσημος κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ δήλωσε, στη βρετανική τηλεόραση, ότι δεν αισθάνεται ευπρόσδεκτος στις...
ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας σε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Βρετανία» του δικτύου ITV, o καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι του Βρετανός αστροφυσικός ανέφερε: «Θα ήθελα να επισκεφθώ ξανά τις ΗΠΑ και να συνομιλήσω με άλλους επιστήμονες, αλλά φοβάμαι πως δεν θα είμαι ευπρόσδεκτος εκεί».

Ο 75χρονος Χόκινγκ, ο οποίος είχε τιμηθεί το 2009 από τον προηγούμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με το αμερικανικό επιστημονικό μετάλλιο του Φραγκλίνου, εξέφρασε τώρα τις ανησυχίες του για «την ξεκάθαρη στροφή των ΗΠΑ προς μια δεξιά, πιο αυταρχική προσέγγιση».

Ιδιαίτερα ανήσυχος δήλωσε και για την περιβαλλοντική πολιτική του προέδρου Τραμπ καθώς, όπως είπε, «η κλιματική αλλαγή είναι ένας από τους μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε και ένας που μπορούμε να προλάβουμε». 

«Ο Τραμπ», τόνισε, «εκλέχθηκε από ανθρώπους που ένιωσαν αποξενωμένοι από την κυβερνώσα ελίτ, σε μια εξέγερση κατά της παγκοσμιοποίησης. Η προτεραιότητά του θα είναι να ικανοποιήσει το εκλογικό σώμα του, που δεν είναι ούτε προοδευτικό ούτε καλά πληροφορημένο».

Ο Χόκινγκ χαρακτήρισε, από την άλλη, ελπιδοφόρο γεγονός την ανάδυση τόσων πολλών γυναικών, όπως η Τερέζα Μέι και η Άνγκελα Μέρκελ, σε θέσεις εξουσίας στη δημόσια ζωή...

  ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.