Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους

1. Η αποστολή των θεσμών παραμένει στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστεί η πρόοδος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ανοιχτά τα μέτωπα, σημάδια απεμπλοκής στον ορίζοντα. «Η αξιολόγηση θα κλείσει» δηλώνει τώρα ο Σόιμπλε.

2. Με το μήνυμα «οι πολίτες θα έχουν τον λόγο» ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε και το κεντρικό στίγμα της διαδικασίας της Συνταγματικής Αναθεώρησης, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή για την Αναθεώρηση.
3. Δυο πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, οι Σάββας Τσιτουρίδης και Νίκος Τσιαρτσιώνης, υπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος της Κεντροδεξιάς, που φέρει το όνομα «Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών».
4. Τι σημαίνει Ευρώπη «πολλαπλών ταχυτήτων»; Η ΕΕ α λα καρτ γίνεται ένα όλο και πιο ρεαλιστικό σχήμα συνεργασίας ενάντια στην κατάρρευση. Το επιβεβαίωσαν στις Βερσαλλίες Ολάντ, Μέρκελ, Τζεντιλόνι και Ραχόι.
5. WikiLeaks: Πώς η CIA... «χάκαρε» τα πάντα! Το πρώτο «πακέτο» διαβαθμισμένων ντοκουμέντων, αρχείων και φακέλων της CIA που αφορούν, κατά κύριο λόγο, σε μυστικά προγράμματα «χακαρίσματος» δημοσίευσαν ήδη τα WikiLeaks, δημιουργώντας νέους «πονοκεφάλους» στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
6. Διαδικτυακό, μαζικό, σεξιστικό «καψόνι» στον στρατό των ΗΠΑ. Χιλιάδες εικόνες γυμνών γυναικών πεζοναυτών αναρτήθηκαν σε group συναδέλφων τους στο facebook. 
7. Ετολή δέσμευσης όλων των τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων των μελών του ΔΣ της ΑΕΠΙ εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που διενεργεί. Την ίδια ώρα ο κορυφαίος στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος δηλώνει: «Φεύγω από την ΑΕΠΙ. Δεν πάει άλλο πια». 
8. Νέο τεστ αίματος ανιχνεύει όχι μόνο τον καρκίνο, αλλά και πού αναπτύσσεται.
9. Απόφαση ορόσημο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους πρόσφυγες.
10. Έκλεισε η έρευνα για το θάνατο του Τζορτζ Μάικλ: Από τι πέθανε…από «φυσικά αίτια»  έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα. 
*τό σκίτσο είναι τού ΚΥΡ
tvxs.gr 07 Μαρ. 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.