Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Γεια σου Στουρνάρα φαφλατά!..

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, έδωσε συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής» και προειδοποίησε πως, αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, θα είναι ο θάνατός μας.
Ο Γιάννης Στουρνάρας δεν διευκρινίζει για ποιους θα είναι θάνατος η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αλλά υποθέτω πως εννοεί ότι θα είναι θάνατος για τον ίδιο και αυτούς που εκπροσωπεί.
Οι υπόλοιποι Έλληνες μια χαρά πεθαίνουν και μέσα στην Ευρωζώνη.
Όταν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη -διαλυμένη, χρεοκοπημένη και υποθηκευμένη-, ίσως επιτέλους να αναζητηθούν οι ευθύνες αυτών που την οδήγησαν στην χρεοκοπία.
Το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα θα είναι σίγουρα ανάμεσα σε αυτούς που ευθύνονται για την χρεοκοπία της Ελλάδας
Ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για την είσοδο της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.
Δηλαδή, ο Γιάννης Στουρνάρας, αγαπημένο παιδί του Κώστα Σημίτη, ήξερε πως η Ελλάδα μπήκε με «μαγειρεμένα» στοιχεία στην Ευρωζώνη.
Ο Γιάννης Στουρνάρας γνώριζε πως ο Κώστας Σημίτης παρήγγειλε στην Goldman Sachs να μαγειρέψει τα στοιχεία, ώστε η Ελλάδα να μπει με πλαστά στοιχεία στην Ευρωζώνη.
Το αστείο είναι ότι, στη συνέντευξή του, ο Γιάννης Στουρνάρας αποδίδει την αδυναμία της Ελλάδας να βγει από τα Μνημόνια -σε αντίθεση με άλλες χώρες- στην έλλειψη «θεσμών».
Δηλαδή, ένας άνθρωπος που έχει υπάρξει σε μια σειρά από δημόσιες θέσεις -τρομερός δημόσιος υπάλληλος- ανακαλύπτει πως η Ελλάδα πάσχει από έλλειψη θεσμών αλλά εξαιρεί, βέβαια, τον εαυτό του.
Βέβαια, αν υπήρχαν θεσμοί στην Ελλάδα, ο Γιάννης Στουρνάρας δεν θα είχε γίνει υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, ούτε θα ήταν σήμερα διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.
Αν υπήρχε Δικαιοσύνη -ένας θεσμός που ο Στουρνάρας δεν τολμάει να αναφέρει-, όλα θα ήταν αλλιώς στη χώρα.
Αλλά ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι χρεοκοπημένος και ξεπουλημένος, με αποτέλεσμα όλοι αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία να κυκλοφορούν ελεύθεροι, να έχουν δημόσια αξιώματα, να δίνουν συνεντεύξεις και να περνάνε ζωή και κότα.
Όσο βλέπετε μούρες σαν του Στουρνάρα να κατέχουν θέσεις και αξιώματα, η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα.
(Θυμήθηκα που ο Γιάννης Στουρνάρας είχε πάρει -και καλά- ανάποδες επειδή ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πει στον Ντράγκι πως η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη. Δηλαδή, ο Στουρνάρας, εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, πιστεύει πως -επειδή η δική του οικονομική κατάσταση είναι ανθηρή- η Ελλάδα δεν είναι χρεοκοπημένη. Προφανώς, θεωρεί τους Έλληνες ηλίθιους και αυτοί κάνουν ό,τι μπορούν για να τον δικαιώσουν.)...

pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.