Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Τσίπρας: H Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα...

Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι...
 
H Ελλάδα έχει ήδη γυρίσει σελίδα, γιατί, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι η οικονομία άντεξε, η οικονομία ανέκαμψε, σημείωσε ο...
πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, όπου τίθεται επί τάπητος το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Στέλνοντας μήνυμα εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, μίλησε για «εμπόδια και συνήθεις δυσκολίες που θέτουν κάθε φορά γνωστοί μας φίλοι», σημειώνοντας πως «όσο κι αν θελήσουν να κωλυσιεργήσουν τις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».
Συμπλήρωσε πως το πραγματικό διακύβευμα για το αύριο της οικονομίας και του τόπου δεν παίζεται στον χώρο συνεδρίασης τεχνικών κλιμακίων αλλά στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας.
Όπως είπε, στο πεδίο των τεχνικών κλιμακίων, «μπορεί κάποιοι και ιδιαίτερα όσοι έχουν τη βαριά ευθύνη για τις καταστροφικές συνταγές στην οικονομία από το 2010 να παραμένουν αμετανόητοι, όμως η πραγματικότητα τους έχει ξεπεράσει ... κάποιοι μπορεί να επιμένουν στο δικό τους βιολί, αλλά η πραγματικότητα γύρω μας έχει κάνει τον σκοπό τους απόλυτα παράφωνο».
Σημειώνοντας πως «έναν παράφωνο σκοπό δεν μπορεί κανείς να τον ακούει για πολύ»... συνέχεια
...τόνισε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας μας έχει οδηγήσει στην υπέρβαση της ύφεσης και τώρα είμαστε σε θέση να συνθέσουμε εμείς τον σκοπό.
Αναφερόμενος στο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οφείλουμε συντεταγμένα να ανοίξουμε τη διαβούλευση για την επόμενη μέρα της οικονομίας, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να αποτελεί επιθυμία μας να επιστρέψουμε στο μοντέλο του παρελθόντος.
Στόχος μας πρέπει να είναι η σύγκριση με τις ανεπτυγμένες οικονομίες, ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται πολύπλευρες και ριζικές μεταρρυθμίσεις, τόνισε για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός, επισημαίνοντας ότι δεν είναι όλες οι μεταρρυθμίσεις το ίδιο και ότι όσοι χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο τον χρησιμοποιούν με διαφορετικό τρόπο.
Είπε, επί παραδείγματι, ότι η απελευθέρωση των απολύσεων είναι αντιμεταρρύθμιση, και υποστήριξε πως τέτοιες αντιμεταρρυθμίσεις αποτελούν την ατζέντα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Για εμάς κοινωνική ευημερία είναι η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, το δικαίωμα όλων σε μια αξιοπρεπή και σταθερή εργασία και ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος, πρόσθεσε...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.