Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Εurogroup: Δεν επιστρέφουν οι θεσμοί

«...τό επόμενο Eurogroup είναι στις 7 Απριλίου...»
Όπως είπε ο Γερούν Ντέισλεμπλουμ, συμφωνήθηκε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν «εδώ στις Βρυξέλλες» όσον αφορά τα εκκρεμή ζήτηματα (φωτ. αρχείου). INTIME NEWS/© European Union
Έχει γίνει πολλή δουλειά και πολλή πρόοδος, ωστόσο κάποια ζητήματα-κλειδιά παραμένουν ανοιχτά, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισλεμπλουμ μετά τη λήξη του Eurogroup. Όπως είπε, συμφωνήθηκε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν «εδώ στις Βρυξέλλες» όσον αφορά τα εκκρεμή ζήτηματα.
Πρόσθεσε ότι το επόμενο Eurogroup είναι στις 7 Απριλίου, σημειώνοντας πάντως πως δεν είναι εγγυημένο ότι θα έχει γίνει όλη η πρόοδος μέχρι τότε, όμως υπάρχει ισχυρή βούληση για να γίνει αυτό το ταχύτερο δυνατό.
Ερωτηθείς γιατί δεν επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα σημείωσε ότι «έχει έρθει η στιγμή να ασχοληθούμε με τα μεγάλα ζητήματα όπως μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και του φορολογικού. Αυτά εκκρεμούν ακόμα και η επιλογή μας είναι να συνεχιστεί αυτό τις επόμενες ημέρες εδώ στις Βρυξέλλες».
Για την ελάφρυνση χρέους επανέλαβε το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρξει απόφαση για μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό και άλλων ζητημάτων και μετά αν αυτή η συζήτηση έχει θετικούς καρπούς και ολοκληρωθεί θα επιστρέψουμε στο Eurogroup. Θα πρέπει να μιλήσουμε και για τη δημοσιονομική πορεία σε βάθος. Πρέπει να υπάρξει συμφωνία ώστε να έχουμε συζήτηση για τα υπόλοιπα».
 
naftemporiki.gr
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 18:54

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.