Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ενοχλητικές αλήθειες…

Η… παραφωνία που συνιστούν οι πρόσφατες δημόσιες παρεμβάσεις του Γιάννη Στουρνάρα, επιχειρείται κατά ένα μεγάλο μέρος να συσκοτιστεί, υπό το πρίσμα της “αντι-ΣΥΡΙΖΑ” ψυχολογίας που επικρατεί εδώ και καιρό στην ελληνική κοινωνία.

Μόνο που δεν φτάνει. Ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας δεν ανήκει στην πλευρά του… φωτός, για τη δημόσια σφαίρα, και δεν έχει προέκυψε αιφνιδιαστικά. Βρίσκεται εδώ σχεδόν 20 χρόνια, από το γραφείο του Γιάννου Παπαντωνίου σε αυτό του Κώστα Σημίτη. Και μετά σε κορυφαία αξιώματα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας αποτελεί μέρος του προβλήματος. Μεγάλο μέρος. Όχι τη λύση του. Γι’ αυτό και, όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, αποτελούν αλήθεια. Έστω και ενοχλητική.

Όλοι έχουμε δικαίωμα στην άποψη , όποια και αν είναι αυτή, αλλά όταν έχουμε θεσμικό ρόλο πρέπει να προσέχουμε.
Οι απόψεις του κ. Στουρνάρα μου θυμίζουν εκείνες του ΔΝΤ.
Να πούμε εδώ ότι αυτός που διαπραγματεύεται τώρα δεν είναι ο Τσίπρας είναι η χώρα. Η κυβέρνηση Τσίπρα διαπραγματεύεται για λογαριασμό της χώρας, όταν λοιπόν ακούγονται αυτά, ποιον εξυπηρετούν;
Η ΤτΕ είναι ανεξάρτητη αλλά όχι ανεξέλεγκτη, εμείς θέλουμε να ξέρουμε εάν αυτές οι απόψεις είναι της τράπεζας και από πότε υπάρχουν.
Δεν μπορεί να λειτουργήσει η κυβέρνηση χωρίς καλή συνεργασία με την ΤτΕ, δεν παρεμβαίνουμε στην λειτουργία της παρότι υπάρχουν θέματα που μπορούν να συζητηθούν, αλλά το θέμα είναι να ερωτηθεί η κοινωνία, εάν κρίνει ότι ο κεντρικός τραπεζίτης εκτελεί σωστά τα καθήκοντα του τότε εντάξει, αλλά εάν όχι τότε το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά θεσμικό”, είπε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Και, αν δεν το είχε πει ο Γιάννης Δραγασάκης, δηλαδή ένα προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι θα συμφωνούσαν...

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.