Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Η Ντόρα Μπακογιάννη ξεχνάει...

...ότι η «καταραμένη» αξιολόγηση του 2014 δεν είχε κλείσει ποτέ...
Ντόρα ΜπακογιάννηΆντα Ψαρρά
Η ασθενής μνήμη της Ντόρας Μπακογιάννη την έκανε να ξεχάσει ότι η «καταραμένη» αξιολόγηση του 2014 (σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό της «Καθημερινής») δεν είχε κλείσει ποτέ. Ότι η τότε κυβέρνηση είχε ξεκινήσει τη συζήτηση για την αξιολόγηση από την άνοιξη του 2014 και δεν την ολοκλήρωσε μέχρι τη στιγμή που επέλεξε να καταφύγει σε εκλογές.

Στην πρωινή της συνέντευξη στο ραδιόφωνο του REAL FM ξέχασε ότι τα ίδια μέτρα ζητούσαν οι θεσμοί και μάλιστα η Ν.Δ. είχε συμφωνήσει σε ακόμα μεγαλύτερα πλεονάσματα. Ξέχασε ότι ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε με τη βοήθεια των ΜΜΕ θριαμβευτική έξοδο στις αγορές το 2014 και κόντεψε τότε να τιναχτεί η οικονομία στον αέρα με το σφυροκόπημα που έγινε αμέσως στα ελληνικά ομόλογα.

Ξέχασε ότι η απάντηση της κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου στις απαιτήσεις τις τρόικας ήταν μόνο απολύσεις και περικοπή δημοσίων δαπανών στην υγεία και στην παιδεία εν μέσω μάλιστα των «πάρτι» εκατομμυρίων που συνεχίζονταν απρόσκοπτα την ώρα που άδειαζαν από προσωπικό τα νοσοκομεία ενώ ο κάθε πολίτης με το καλημέρα έπρεπε να δώσει κι ένα πεντάευρο. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα μέτρα που αυξήθηκαν λόγω καθυστέρησης, είναι εντελώς γελοίο να θεωρεί κανείς ότι οι θεσμοί τιμωρούν τον ελληνικό λαό με πρόσθετα μέτρα επειδή καθυστέρησε η αξιολόγηση. Μπορεί η καθυστέρηση λόγω των διαπραγματεύσεων να έφερε (και έφερε) μεγαλύτερη αστάθεια στην οικονομία και στην αγορά αλλά τα σκληρά μέτρα υπήρχαν στο τραπέζι από την αρχή της αξιολόγησης.

Ο στόχος ήταν να υπάρξουν αντίμετρα και ρυθμίσεις για το χρέος. Το αν και σε πιο βαθμό αυτό έγινε θα φανεί σύντομα.

Σε κάθε περίπτωση η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το κόμμα της ούτε τα αντίμετρα, αν και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα εφόσον δεν έχει δει και δεν έχει διαβάσει ακόμα ούτε ποια θα είναι τα μέτρα ούτε ποια θα είναι τα αντίμετρα...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.