Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό από την αντιπολίτευση

Πυρά για την ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο 
 EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
 
Τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης δέχθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο το πρωί της Μ. Πέμπτης. Για «αποτυχημένη απολογία» έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία, αιχμηρά σχόλια από Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι.
Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για «ανικανότητα, ιδεοληψίες και δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:
Η εισήγηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι μια αποτυχημένη απολογία για την πολιτική του.

Ούτε μια λέξη για τη μείωση του αφορολόγητου, ούτε μια λέξη για την περικοπή των συντάξεων και του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, ούτε μια λέξη για τα σκληρά μέτρα που έχουν την υπογραφή του.

Και μάλιστα, όταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δήλωνε κατ’ επανάληψη, στο παρελθόν, ότι δεν θα επιβάλει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα.

Με την ανικανότητα, τις ιδεοληψίες και τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, οδήγησε τη χώρα στην ύφεση.

Οι πάντες γνωρίζουν ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να προωθήσει τις αναγκαίες αλλαγές, δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. 


«H σημασία του να είναι κανείς σοβαρός»
Με ειρωνικό τρόπο σχολίασε τις δηλώσεις Τσίπρα και η Δημοκρατική Συμπαράταξη σημειώνοντας:
 συνέχεια
«H σημασία του να είναι κανείς σοβαρός" φάνηκε στα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων. Κ. Tσίπρα συνεχίστε την  "καλή δουλειά" τελικά ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε».

Στο τραπέζι οι άλλες απαιτήσεις του κεφαλαίου
«Το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα της συμφωνίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι η εκτίναξη της φτώχειας του λαού, ενώ πάνω στο τραπέζι θα παραμένουν και οι άλλες απαιτήσεις του κεφαλαίου, έτσι όπως εκφράζονται από το ΔΝΤ, την ΕΕ και το ΣΕΒ στη χώρα μας» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.
«Όσο για τοn στόχο της ανάπτυξης στον οποίο συναντιούνται ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα, ο πρωθυπουργός σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο περιέγραψε το περιεχόμενο του: διευκολύνσεις και προνόμια στους ομίλους, για να είναι κερδοφόρες οι επενδύσεις τους, μισθοί πείνας και δουλειά με ημερομηνία λήξης στους εργαζόμενους» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

«Καλή ανάσταση»
Αιχμηρό ήταν και το σχόλιο του Ποταμιού το οποίο σημειώνει:

O κ.Τσίπρας είπε στους υπουργούς του, σύμφωνα με το κυβερνητικό non paper ότι μπορούν να πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, "αρκεί να δουλέψουμε σοβαρά". Αναγκαία επισήμανση 26 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας. Απαραίτητη επίσης η σύστασή "καμιά κωλυσιεργία, υπέρβαση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων για να επιταχυνθούν τα μεγάλα επενδυτικά πρότζεκτ", καθότι απευθυνόταν σε αυτούς που κυρίως κωλυσιεργούν.
Καλή Ανάσταση (για άλλη μια φορά).

Η πολύ αισιοδοξία καταντά αφέλεια
Από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων εκτιμά σε ανακοίνωσή της ότι «η κυβέρνηση θεωρεί ότι εντός του Μαΐου θα έχει κλείσει την αξιολόγηση και θα έχει νομοθετήσει τα μέτρα που την συνοδεύουν στη Βουλή. Υπάρχουν ωστόσο ανοιχτά ζητήματα, εργασιακά, πώληση της ΔΕΗ, ανυπαρξία επενδύσεων και μηδαμινή πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις».
Επιπλέον, ρωτά την κυβέρνηση εάν θεωρεί «στα αλήθεια ότι οι ξένοι θα συζητήσουν για το χρέος χωρίς πρόοδο επί όλων αυτών των ζητημάτων» και «ότι οι ξένοι δεν θα επιμείνουν στις μεταρρυθμίσεις και θα αρκεστούν στις προφορικές διαβεβαιώσεις μιας κυβέρνησης που άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ» και καταλήγει: «Η αισιοδοξία είναι καλή, η πολύ αισιοδοξία καταντά αφέλεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.