Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη: Φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος [Βίντεο και Φωτογραφίες]

Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος σε κεντρικό δρόμο στο κέντρο της Στοκχόλμης. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί - άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων σε πέντε -  και δεκαπέντε τραυματίστηκαν. Ο δράστης της επίθεσης διέφυγε και οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.
Το φορτηγό αφού παρέσυρε πεζούς στη συνέχεια έπεσε πάνω σε ένα κατάστημα. Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορτηγό είχε κλαπεί το πρωί της Παρασκευής.
Ερασιτεχνικά βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα έδειχναν τη προσαγωγή δύο ατόμων από αστυνομικούς, ωστόσο όπως αποδείχθηκε αργότερα δεν ήταν οι δράστες του χτυπήματος. Και οι δυο ανακρίθηκαν από τις αρχές.
Ώρες αργότερα κυκλοφόρησε η πληροφορία πως ένα άτομα ομολόγησε πως είναι ο δράστης, ωστόσο και αυτή η πληροφορία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις αρχές.
«Δεν έχει γίνει καμιά σύλληψη», είχε ανακοινώσει νωρίτερα η σουηδική αστυνομία επιβεβαιώνοντας πως ο δράστης της επίθεσης έχει διαφύγει. Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός ατόμου που φέρεται να είναι ο βασικός ύποπτος:

Νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες για ανταλλαγή πυροβολισμών μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, ωστόσο αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν.
Οι αρχές της Σουηδίας ανακοίνωσαν πως το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα. «Δοθέντων παρόμοιων συμβάντων σε άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτή τη στιγμή ότι επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια», προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.
«Η χώρα μας δέχεται επίθεση, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στο κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας. Και κάλεσε του πολίτες να είναι σε επιφυλακή και να υπακούν στις εντολές της αστυνομίας.
Μαρτυρίες 
«Γύρισα από την άλλη και είδα ένα μεγάλο φορτηγό να κατευθύνεται προς το μέρος μου. Έστριψε απότομα. Δεν έμοιαζε να έχει χάσει τον έλεγχο, επιδίωκε να χτυπήσει ανθρώπους» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Γκλεν Φόραν, Αυστραλός τουρίστας ηλικίας 40 ετών.
«Χτύπησε ανθρώπους, ήταν φοβερό. Χτύπησε ένα καροτσάκι με ένα παιδί μέσα, το παρέσυρε», περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας. «Χρειάστηκε πολλή ώρα προκειμένου η αστυνομία να φθάσει στην περιοχή. Υποθέτω ότι από την πλευρά τους ήρθαν σύντομα, όμως έμοιαζε σαν ο χρόνος να είχε σταματήσει».
«Βρισκόμασταν δίπλα στο φανάρι στο Ντροτνινγκάταν και τότε ακούσαμε κάποιους να ουρλιάζουν, είδαμε ένα φορτηγό να έρχεται προς το μέρος τους» περιέγραψε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας. «Έπειτα προσέκρουσε σε μια κολώνα στο (εμπορικό κέντρο) Ahlens City και το καπό πήρε φωτιά. Όταν τελικά σταμάτησε είδαμε έναν άνδρα να κείτεται κάτω από τα λάστιχα. Ήταν τρομαχτικό», επισήμανε ο άνδρας, ο οποίος παρακολούθησε τα γεγονότα από το όχημά του.
«Προκάλεσε τον ίδιο κρότο με μια βόμβα που εκρήγνυται και καπνός άρχισε να αναδύεται από την κεντρική είσοδο» του καταστήματος, ανέφερε στην εφημερίδα Aftonbladet ο 66χρονς Λεάντερ Νόρντλινγκ. 
Ακολουθεί οπτικό υλικό :
Γιά νά δείτε τά VIDEO πιέστε : ΕΔΩ












Τελευταία ανανέωση 23:19 | 07 Απρ. 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.