Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Δεσμεύτηκαν ζωικά και φυτικά προϊόντα στην αγορά του Πειραιά...

Από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη
Δεσμεύτηκαν ζωικά και φυτικά προϊόντα στην αγορά του ΠειραιάΕκατοντάδες κιλά τροφίμων, ακατάλληλων προς διάθεση και κατανάλωση, κατέσχεσαν τα στελέχη της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη, κατασχέθηκαν έντερα συνολικού βάρους 230 κιλών, διότι κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο- ψυγείο μεταφοράς κρεάτων στον χώρο του λιμανιού του Πειραιά, δεν υπήρχε η σήμανση καταλληλότητας και συσκευασίας.

Επίσης, δεσμεύτηκαν κολοκύθια αγνώστου προελεύσεως, συνολικού βάρους 480 κιλών, διότι κατά τον ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση εμπορίου αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κρίθηκαν ως μη κανονικά. Ήταν συσκευασμένα σε 80 χαρτοκιβώτια και σύμφωνα με τον έλεγχο, δεν πληρούσαν τις διατάξεις ως προς τη σήμανση.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν παρασκευάσματα κρέατος, συνολικού βάρους 90 κιλών, σε κρεοπωλείο του Πειραιά, διότι κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο βρέθηκαν κατεψυγμένα κοκορέτσια σε απόψυξη, από τα οποία απουσίαζε η σήμανση καταλληλότητας.

Τέλος δεσμεύτηκαν 2,4 τόνοι πατάτας σε επιχείρηση εμπορίου αγροτικών προϊόντων στον Πειραιά, καθώς δεν υπήρχε η προβλεπόμενη από τον νόμο σήμανση στα μέσα συσκευασίας...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.