Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στίς προκλητικές δηλώσεις τού Τούρκου υπουργού...

Αυστηρή απάντηση ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για το Αγαθονήσι
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ για το καθεστώς του Αγαθονησίου.
Ο Τσελίκ δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Milliyet ότι το Αγαθονήσι «ανήκει στην Τουρκία, είναι τουρκικό έδαφος», αναφερόμενος στην επίσκεψη που πραγματοποίησε εκεί το Πάσχα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Ακόμη, επιτέθηκε στον κ. Καμμένο, λέγοντας ότι δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχει ένας πολιτικός και πως δεν λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν.
Το υπουργείο Εξωτερικών, από την πλευρά του, προχωρήσε σε κατηγορηματική καταδίκη της συνεχιζόμενης αναθεωρητικής πολιτικής της Τουρκίας «που προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί ιστορικά και κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο τον προηγούμενο αιώνα».
«Καταγγέλλουμε στη διεθνή κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική και επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά της Τουρκίας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται: «Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι αυτή τη φορά η αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου διατυπώνεται από τα χείλη του υπουργού που είναι αρμόδιος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση». 
Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 
naftemporiki.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.