Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Π. Πολάκης: Κάποιοι να κοιμούνται ανήσυχοι...

Βίντεο...

«Όταν ο ελληνικός λαός, μετά από 20 χρόνια σας εμπιστευθεί ξανά, να μας ελέγξετε εσείς», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με αφορμή το αίτημα της αντιπολίτευσης περιληφθεί στην Εξεταστική για την Υγεία και η περίοδος διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ σημείωσε ότι «κάποιοι να κοιμούνται ανήσυχοι», καθώς θα ελεγχθεί η διαδρομή του «μαύρου» χρήματος.
Όπως ανέφερε μιλώντας στη Βουλή, το «μαύρο» χρήμα ανέρχεται σε 85 δισ. ευρώ, ενώ έκανε λόγο για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, αναλώσιμων και ορθοπεδικών υλικών, που έγιναν, όπως είπε, με τις ευλογίες ενός κατεστημένου που κυβέρνησε την Ελλάδα 40 χρόνια.
Σημείωσε ότι από το 1991 έως 2010 δόθηκαν για δημόσια και ιδιωτική δαπάνη στον χώρο της υγείας, περίπου 265 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 60% δημόσια και 40% ιδιωτική. «Τα 45 δισ. από την δημόσια δαπάνη και τα 40 δισ. από την ιδιωτική, ήταν “μαύρο” χρήμα», πρόσθεσε.

Σχετικά με την φαρμακευτική δαπάνη, ανέφερε ότι από 1,9 δισ. ευρώ το 2001, έφτασε τα 5,4 δισ. το 2009. «Τόσο πολύ αρρωστήσαμε, τόσο πολύ αυξήθηκαν οι τιμές;» αναρωτήθηκε.
Ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε το ΚΕΕΛΠΝΟ «μαυσωλείο διαφθοράς» ενώ μίλησε και για παράνομες προσλήψεις από υπουργούς Υγείας.
Απαντώντας στο επιχείρημα της αντιπολίτευσης, γιατί στην εξεταστική δεν περιλαμβάνονται και τα δύο τελευταία χρόνια, είπε: πως «όταν ο ελληνικός λαός, μετά από 20 χρόνια σας εμπιστευθεί ξανά, να μας ελέγξετε εσείς»...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.