Σάββατο 29 Απριλίου 2017

H Mεγάλη Ανατροπή...

Euroleague: Με καρδιά... πρωταθλητή ο Ολυμπιακός νίκησε την Αναντολού και ισοφάρισε σε 2-2

Ο Ολυμπιακός είναι εδώ. Με καρδιά πρωταθλητή, η ελληνική ομάδα νίκησε στο «Αμπντί Ιπεκτσί» με 74-62 την Αναντολού Εφές με και πλέον η πρόκριση στο final 4 της Euroleague θα παιχτεί στο ΣΕΦ την ερχόμενη εβδομάδα. 

















Παλικαρίσια νίκη σε έναν μεγάλο «τελικό» πήρε ο Ολυμπιακός, που έπαιζε με την «πλάτη στον τοίχο» μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Σε ματς «χωρίς αύριο» κι ενώ βρέθηκε να χάνει με 13 πόντους στο δεύτερο 10λεπτο, το πειραϊκό συγκρότημα κατάφερε να αντιδράσει, να ισοφαρίσει τη σειρά σε 2-2 και με ηγέτη τον Σπανούλη (18 π.) έφυγε με το μεγάλο «διπλό» από την Τουρκία.
Πλέον, στις 2 Μαΐου οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν στο ΣΕΦ κι όποια νικήσει θα πλαισιώσει τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ Μαδρίτης που έχουν ήδη προκριθεί στο final 4. 
Ο Ολυμπιακός μετά από την τεράστια νίκη του ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας και έχει τον πρώτο λόγο για να επιστρέψει στην Πόλη, όπου το 2012 είχε στεφθεί ξανά πρωταθλητής Ευρώπης.
Το πρώτο ημίχρονο στο «Αμπντί Ιπεκτσί» ήταν...
 συνέχεια
...καρμπόν των 20 λεπτών της περασμένης Τετάρτης. Η Αναντολού μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, «χτύπησε» στην επίθεση με τον Γκρέιντζερ και πήρε γρήγορα διαφορά 12 πόντων (18-6). Κάπου εκεί «ξύπνησε» ο Ολυμπιακός, που «έσφιξε» την άμυνά του, βρήκε λύσεις στην περιφέρεια και μείωσε σε 18-14 με τρίποντο του Σπανούλη.
Η πρώτη περίοδος έκλεισε με τους γηπεδούχους στο +7 (21-14). Το ίδιο σκηνικό και στο ξεκίνημα του β΄ 10λεπτου. ΟΙ Τούρκοι έτρεξαν περισσότερο, ο Ολυμπιακός έκανε πολλά λάθη στην άμυνά του, βιαστικές επιλογές στην επίθεση και βρέθηκε να χάνει με 13 πόντους (29-16). Η είσοδος του Γκριν και δύο τρίποντα του Παπανικολάου έφεραν τους Πειραιώτες ξανά σε απόσταση βολής (36-32) και με το τρίποντο του Σπανούλη η ελληνική ομάδα μείωσε σε 36-35 για να κλείσει το πρώτο μέρος με το καλάθι του Γκρέιντζερ (38-35).
Με 5/6 τρίποντα στο πρώτο 5λεπτο της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 4 πόντους 52-48, αλλά με τους Ερτέλ και Οσμάν οι Τούρκοι ισοφάρισαν. Το ματς είχε πάρει... τρελό ρυθμό με τον Σπανούλη να κάνει ένα ακόμη μεγάλο ματς με 13 πόντους μέχρι το 27΄.
Καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει, ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία και έκλεισε το 10λεπτο προηγούμενος με 55-54, χάρις σε μία εύστοχη βολή του Πρίντεζη περίπου 1.30΄ πριν το τέλος κι ενώ ακολούθησαν άστοχες προσπάθειες και από τις δύο ομάδες.
Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο του Παπαπέτρου και τον Ολυμπιακό να έχει τον πλήρη έλεγχο του ματς. Η είσοδος των Σπανούλη και Πρίντεζη, που πήραν ανάσες βοήθησε ακόμη περισσότερο επιθετικά τους Πειραιώτες, που κατάφεραν να ξεφύγουν κι άλλο στο σκορ. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» με μεγάλα τρίποντα και ασίστ «εκτόξευσε» τη διαφορά στο 68-57 περίπου 3 λεπτά πριν το φινάλε και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Ολυμπιακού 
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
naftemporiki.gr 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή "Ν.Μ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.