Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Süddeutsche Zeitung : Δεν τα βρίσκουν οι δανειστές για τα πλεονάσματα

Δύο μέρες πριν το Eurogroup της Παρασκευής οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των δανειστών για την Ελλάδα με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις, σημειώνει η Süddeutsche Zeitung στις οικονομικές της σελίδες σε άρθρο με τίτλο «Διαφωνίες για την Ελλάδα».
Η εφημερίδα του Μονάχου επισημαίνει: «Μετά από διαπραγματεύσεις μηνών ακόμα να συμφωνήσουν οι πιστωτές για τους δημοσιονομικούς στόχους που πρέπει να πετύχει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Το βασικό ερώτημα είναι για πόσο χρονικό διάστημα θα πρέπει να ισχύσει ο στόχος του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα, που συμφωνήθηκε για το 2018, αλλά και ποιες μεταρρυθμίσεις απαιτούνται για να επιτευχθεί».
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι «θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι τέσσερεις θεσμοί για να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η δεύτερη αξιολόγηση».
Εκπρόσωποι των θεσμών και ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις το βράδυ της Τρίτης. Στο μεταξύ, συνεχίζει η εφημερίδα, οι δανειστές αυξάνουν την πίεση προς την Αθήνα.
«Υπάρχει κλίμα ανησυχίας, δηλώνει υψηλόβαθμος ευρωπαίος αξιωματούχος. Αν και για την τρέχουσα και επόμενη χρονιά οι προγνώσεις για την ανάπτυξη είναι θετικές, μια γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα αποκαθιστούσε την εμπιστοσύνη. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να επανεξεταστούν τα οικονομικά στοιχεία, που καθορίζουν την μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας, πρόσθεσε ο αξιωματούχος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.