Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Μέχρι τώρα το πολιτικό σύστημα δεν δείχνει να έχει καταλάβει πλήρως τι συνέβη στο παρελθόν...

Διαπλοκή και κράτος δικαίου...
ΧρήματαΗ χώρα πλήρωσε ακριβά τη διαπλοκή που οικοδομήθηκε στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Την πλήρωσε σε χρήμα, καθώς...
έχει πλέον αποδειχθεί ότι επρόκειτο για κρατικοδίαιτα επιχειρηματικά συμφέροντα με καθοριστικό λόγο στις πολιτικές εξελίξεις. Την πλήρωσε και σε έργο, καθώς αυτή η διαπλοκή στήριξε ώς το τέλος όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές, χειραγωγώντας την κοινή γνώμη υπέρ ολέθριων πολιτικών, είτε καλλιεργώντας συστηματικά την ανοχή της.

Μια ουσιώδης πλευρά του καρκινώματος της κρίσης είναι η διαπλοκή. Η σύζευξη δηλαδή οικονομικών, πολιτικών και εκδοτικών συμφερόντων σε βάρος της κοινωνίας και του μέλλοντος της χώρας.

Η κρίση έθεσε εκτός παιχνιδιού σοβαρούς παράγοντες της παλιάς διαπλοκής, είτε τους αποδυνάμωσε αισθητά. Αλλά καθώς ζούμε σε μια οικονομία και σε μια κοινωνία που λειτουργούν με τους νόμους της αγοράς, το φαινόμενο της διαπλοκής αναπαράγεται ή μπορεί να αναπαραχθεί καθώς υπάρχει το περιβάλλον που ευνοεί την αναγέννησή του.

Παλιά επιχειρηματικά συμφέροντα που φαίνεται πως διασώθηκαν και νέα που κάνουν δυναμικά την εμφάνισή τους διαγκωνίζονται για να αποτελέσουν τη διάδοχη κατάσταση και να κυριαρχήσουν στη μετά την κρίση εποχή. Μια νέα κατάσταση διαμορφώνεται και δεν είναι ούτε αθώα ούτε ακίνδυνη... συνέχεια
Η νέα διαπλοκή χτυπάει σε όλα τα μέτωπα που παράγουν δημοφιλία. Αφού δημιούργησε ισχυρές βάσεις στο πιο δημοφιλές άθλημα, το ποδόσφαιρο, εξορμά για την κατάκτηση των μέσων ενημέρωσης -που έτσι ή αλλιώς απευθύνονται στο ευρύ κοινό- και μέσω αυτής, ελέγχοντας μια ζωτική ανάγκη της κοινωνίας, αποσκοπεί να ελέγξει την κοινή γνώμη και κατ' επέκταση την πολιτική ζωή.

Μέχρι τώρα το πολιτικό σύστημα δεν δείχνει να έχει καταλάβει πλήρως τι συνέβη στο παρελθόν, τι πάει να γίνει στο άμεσο μέλλον και τι πρέπει να κάνει ώστε να διασφαλίσει τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και το δημόσιο συμφέρον.

Τα δύο κυρίαρχα κόμματα φαίνεται να παρακολουθούν τις εξελίξεις φροντίζοντας να μην αποκοπούν από την επόμενη ημέρα. Δεν είναι αυτός ο ρόλος τους και η υποχρέωσή τους απέναντι στον ελληνικό λαό.

Υποχρέωση έχουν να διασφαλίσουν ότι σε ένα κράτος δικαίου κυρίαρχοι είναι η οργανωμένη Πολιτεία και οι νόμοι της. Αυτό οφείλουν να προασπίσουν και αυτό οφείλουν να πράξουν...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.