Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κοιν. Ομάδα της Ν. Δ.: «Τέταρτο μνημόνιο εμείς δεν θα ψηφίσουμε»



 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια νίκη που σηματοδοτεί την ανάπτυξη και την αλλαγή στάσης απέναντι στη λαϊκίστικη πολιτική.
Χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις

Αναφερόμενος στον προεκλογικό αγώνα του Μακρόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως κύριο χαρακτηριστικό του ήταν ότι δεν έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά παρουσίασε την απόλυτη αλήθεια στο γαλλικό λαό, παρουσιάζοντας ένα απόλυτα οργανωμένο κυβερνητικό πλαίσιο.
Έχουμε ευθύνη να ελευθερώσουμε την χώρα από τα ψέματα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο εσωτερικό της χώρας μίλησε για την ευθύνη που έχει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να απελευθερώσει τη χώρα από τα ψέματα του κ. Τσίπρα. «Πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Μια δύναμη όπως η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα μπορεί να ξανακαθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως ομότιμος εταίρος κι όχι ως επαίτης. Αυτοί που μας έλεγαν ότι η Ευρώπη αλλάζει, συμορφώθηκαν τελικά με κάθε απαίτηση της δανειστών μας».
Το 4ο Μνημόνιο
Αναφερόμενος στο τέταρτο Μνημόνιο ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγω για τα δυσβάσταχτα μέτρα που έρχονται για τους Έλληνες πολίτες «Μόνο ένα σκοπό εξυπηρετεί το μνημόνιο αυτό. Την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία».

Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία στηρίχθηκε σε τρία μεγάλα ψέματα.

-Στο τέλος της λιτότητας και στο σκίσιμο των μνημονίων
-Στο εμπόριο του πατριωτισμού, την δήθεν αντίσταση στους ξένους
-Κια στη δήθεν μάχη με την διαπλοκή

Και στα τρία έγιναν ακριβώς τα αντίθετα και τώρα υπογράφουν με τα δύο χέρια τα μνημόνια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την αναφορά του στο μνημόνιο με τις συνέπειες στην ελληνική κοινωνία από το νέο μνημόνιο.
«Δεσμεύουν τη χώρα»
Αναφερόμενος στην αξιολόγηση ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Πανηγυρίζουν ότι έκλεισαν την αξιολόγηση, αλλά δεν λένε ότι την έκλεισαν με μεγάλη καθυστέρηση που έχει κόστος και στην πραγματική οικονομία.

-Δεν θα υποχωρήσουμε από τις κόκκινες γραμμές, δεν θα λάβουμε νέα μέτρα, μας έλεγε ο κ. Τσίπρας, αλλά τελικά υποχώρησαν και πήραν μέτρα.
-Δεύτερον, έλεγαν ότι δεν θα επιβαρύνουν τις μεσαίες τάξεις και κάνουν ακριβώς αυτό. Επιβαρύνουν τους Έλληνες που έχουν πληγεί περισσότερο.
-Τρίτον έλεγαν ότι δεν θα δεσμεύσουν την χώρα μετά την θητεία τους.
Κάνουν όμως ακριβώς το αντίθετο. Δεσμεύουν τη χώρα χωρίς να έχουν την εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό.
Ψευτο-αντίμετρα
«Απάτη» και ψέμα χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το θέμα των αντιμέτρων με τα οποία επιχειρεί η κυβέρνηση να αμβλύνει τις εντυπώσεις για τα δυσβάσταχτα μέτρα. «Ποια χώρα βγάζει σήμερα 5,5% πλεόνασμα και θα βγάλουμε εμείς; Γιατί δεν λένε την αλήθεια ότι δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστούν τα αντίμετρα; Αν είναι τόσο σίγουροι ότι θα υπερβούν το 1,75% στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος για φέτος, ας ανακουφίσουν τον κόσμο από τώρα. Ας μειώσουν τη φορολογία και τον ΕΝΦΙΑ».   «Ψεύδος και αυταπάτη του κ. Τσίπρα» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις επενδύσεις που περιμένει η κυβέρνηση. «δεν έχει ιδέα ότι χρειάζονται πριν μεταρρυθμίσεις».
"Όχι στο φόβο και στην φτώχεια"
Κλείνοντας την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: "Αποστολή μας είναι να γίνουμε κυβέρνηση. Λέμε "όχι" στο φόβο και την φτώχεια.
 09.05.2017 
ysterografonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.