Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Μέ άρθρο του ο Νίκος Δένδιας ζητάει «Μηδενική ανοχή στη Χ.Α. και ομόθυμη αντιμετώπιση»

To ποτήρι ξεχείλισε
Νίκος Δένδιας
Νίκος Δένδιας στην «Εφ.Συν.»: Μηδενική ανοχή στη Χ.Α. και ομόθυμη αντιμετώπιση |  
ΕUROKINISSI
To πρόσφατο εις βάρος μου περιστατικό στη Βουλή των Ελλήνων, εκ μέρους υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, προκάλεσε τη σύσσωμη καταδίκη από το σύνολο των υπόλοιπων κομμάτων, αλλά δεν έπεσε «ως κεραυνός εν αιθρία» στο πολιτικό στερέωμα.
Δεν επρόκειτο άλλωστε για μια διαφορά μεταξύ βουλευτών διαφορετικών κομμάτων η οποία εξετράπη των ορίων, λόγω της έντασης της κοινοβουλευτικής συζήτησης. Στην πραγματικότητα ήταν ακόμη μία ένδειξη ότι η βία είναι εγγενής στη Χρυσή Αυγή και αποτελεί συστατικό στοιχείο της ύπαρξής της.
Η Χρυσή Αυγή επιβεβαιώνει άλλωστε συχνά με τη δράση της τα όσα ανέφερα στο διαβιβαστικό της αναφοράς μου στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στις 32 δικογραφίες που απέστειλα: «Οι αξιόποινες αυτές πράξεις φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας, η οποία εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας».
Επισήμανα επίσης ότι «η δραστηριότητα αυτή εκθέτει όχι μόνον τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, αλλά και την ίδια τη χώρα, τη δημοκρατική της παράδοση, τον νομικό της πολιτισμό, τις δεσμεύσεις της υπό το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η αντιμετώπισή της, κατά συνέπεια, επιβάλλει την εγρήγορση της Πολιτείας και την ενεργοποίηση όλων των αναγκαίων μέσων που προβλέπουν το Σύνταγμα, ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας».
* Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Διαβάστε ολόκληρο το άθρο του Νίκου Δένδια στην efsyn, πατώντας ΕΔΩ.

20.05.2017
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.