Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Κ.Ε.Πο.Μ.: Το χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος


Ο Πάνορμος ως παράδειγμα της «νέας» παραβατικότητας στη Μύκονο
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Επαναλαμβάνουμε και υπενθυμίζουμε ότι,
η παραλία Πανόρμου προστατεύεται
από πολλαπλά διατάγματα
...Eίτε πρόκειται για πεζουλάκι, πλατεία, ή παραλία και γενικά οποιονδήποτε Δημόσιο χώρο, η δημοτική αρχή που κάνει σωστά τη δουλειά της οφείλει να πράττει ως θεσμός αυτοδιοίκησης ως αρχή πολιτική και όχι επιχειρηματική είτε συντεχνιακή. Δεν πρέπει δηλαδή να υιοθετεί τς πρακτικές της πιο “σκοτεινής” πλευράς των επιχειρηματιών που ανθούν πλέον στον τουρισμό και που είναι βαθιά αντικρατιστές (γεγονός που βαθμιαία γιγαντώθηκε με την κρίση), που έχουν μάθει να παρακάμπτουν θεσμούς, κρατικές δομές και νόμους προκειμένου να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους, να μην λογοδοτούν και να αποφεύγουν ελέγχους.



Αν κάποτε τα εντός του νησιού περίεργα «δούναι-λαβείν» διευθετούνταν με πολιτικά μικρορουσφέτια και μια 'ανεκτή' παραβατικότητα, τώρα τα πράγματα άλλαξαν και αυτό που έχει προκύψει έχει ασύλληπτο μέγεθος και θα έχει συνέπειες πέρα από κάθε φαντασία.



Καλούμε την κοινωνία της Μυκόνου να ανασυνταχθεί. Να μην βλέπει αρνητικά τον αγώνα και τις πρωτοβουλίες εκείνων που ενδιαφέρονται από αγάπη για τον τόπο. Κυρίως να μην απορεί γιατί κάποιοι -ιδιώτες ή συλλογικότητες- παίρνουμε την πρωτοβουλία να καταγγείλλουμε τις κραυγαλέες παραβάσεις τυχάρπαστων επενδυτών, που σήμερα είναι δω και αύριο άλλου.

Ας συμπορευτούμε όλοι μαζί σε αυτήν την προσπάθεια αντίδρασης απέναντι στην ανευθυνότητα των αρμόδιων να συνταχτούν με τον νόμιμο και δίκαιο. Τώρα πριν να είναι αργά πλέον για όλους μας.



Η Μύκονος δεν μπορεί να είναι το παράδειγμα επιβίωσης και πλουτισμού με όρους «άγριας Δύσης», με τα αρπακτικά, το ξέπλυμα, τον εργασιακό μεσαίωνα.



Ο Πάνορμος δεν είναι η μόνη περίπτωση, είναι όμως η πιο κραυγαλέα.

Διαβάστε περισσότερα : ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.