Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Τι συμβαίνει με τον Ερντογάν; Οργιο φημών για την υγεία του στην Τουρκία

ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
Τι συμβαίνει με τον Ερντογάν; Οργιο φημών για την υγεία του στην Τουρκία
Οργιο φημών πυροδότησε στην Τουρκία, η αιφνιδιαστική απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις του με ξένους ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Ευξείνου Πόντου στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ των οποίων και αυτή με τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Η ξαφνική και ασυνήθιση αυτή κίνηση προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά από μεγάλη μερίδα των τουρκικών ΜΜΕ που αφήνουν υπόνοιες για την κιατάσταση της υγείας του. Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διαρρέονται φήμες για την κατάσταση της υγείας του Ερντογάν.
Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε αρχικά στη Σύνοδο Κορυφής το πρωί, αλλά στη συνέχεια ακύρωσε όλα τα ραντεβού του επιστρέφοντας εσπευσμένα στην οικία του, γεγονός που πυροδότησε και τις φήμες για νέα προβλήματα υγείας.
Ο Τούρκος πρόεδρος, εκτός της συνάντησης με τον Ελληνα ομόλογό του, επρόκειτο να συναντηθεί και με τους πρωθυπουργούς της Μολδαβίας, Ιγκόρ Ντόντον, αλλά και της Ρωσίας. Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Τον κ. Ερντογάν αντικατέστησαν για το υπόλοιπο τον εργασιών ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Οι Τούρκοι πρότειναν μάλισταν η συνάντησε με τον κ. Παυλόπουλο να γίνει με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, κάτι που η ελληνική πλευρά ωστόσο δεν έκανε δεκτό. Ο κ. Παυλόπουλος ωστόσο παραβρέθηκε στο επίσημο γεύμα ενώ είχε και συνομιλία με τον Τούρκο πρωθυπουργό.
Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι η ακύρωσε της συνάντησης με τον κ. Ερντογάν δεν αποτελεί ένδειξη επιδείνωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων ή μήνυμα δυσαρέσκειας του Τούρκου προέδρου προς την Αθήνα. Αλλωστε η επίσκεψη Παυλόπουλου είναι η πρώτη αρχηγού του ελληνικού κράτους στη γείτονα από το 1952, οπότε είχε επισκεφθεί την Τουρκία ο τότε βασιλιάς Παύλος.
Αλλωστε οι δύο ηγέτες είχαν εγκάρδιο διάλογο νωρίτερα το πρωί, όπου έγινε και αναφορά στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ από την Φενέρμπαχτσε.
 imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.