Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Οι νέες συμμαχίες στα ΜΜΕ...

Το ρυθμό δίνουν οι εξελίξεις σε ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟ, MEGA...
 
Σε πλήρη αναδιάταξη βρίσκεται το τοπίο στα media και το επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο νέος χάρτης, με τις νέες συμμαχίες, αλλά και τις νέες επιχειρηματικές κόντρες… 
Στόχος η διαφημιστική πίττα και φυσικά η παρουσία στις πολιτικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το άνοιγμα των προσφορών – περίπου σε δέκα ημέρες, όσων ενδιαφέρονται για την εξαγορά του ΔΟΛ… θα αποκαλύψει σε μεγάλο βαθμό και τις κινήσεις των βασικών παικτών της μιντιακής σκακιέρας.

Βεβαίως δεν αποκλείεται το… ματς να κριθεί στο δεύτερο ημίχρονο, εάν η εκποίηση του ιστορικού οργανισμού γίνει κομμάτι – κομμάτι.

Μέχρι λοιπόν να διαπιστωθούν οι πραγματικές προθέσεις όσων επιχειρηματιών λέγεται ότι ενδιαφέρονται για τα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού, από τον Μαρινάκη και τον Σαββίδη, έως τον Φιλιππάκη και τον Καραμήτσο, καθώς και άλλων ακόμη, όπως για παράδειγμα της οικογένειας Βαρδινογιάννη… Στο παρασκήνιο οικοδομούνται, αλλά και γκρεμίζονται συμμαχίες.

Το τελευταίο τρίμηνο Μαρινάκης – Αλαφούζος βρίσκονται σε...

 συνέχεια
...ανακωχή, ενώ προχθές με τις ανακοινώσεις των ΠΑΕ μετά τη διακοπή του αγώνα Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, φάνηκε ότι η σχέση των δυο επιχειρηματιών έχει προχωρήσει και οι ημέρες της έντασης είναι παρελθόν.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αιτία είναι η έντονη παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, τόσο στα ποδοσφαιρικά όσο και στα επιχειρηματικά πράγματα της χώρας.

Την ίδια ώρα όμως που χτίζονται νέες συμμαχίες, γκρεμίζονται κάποιες άλλες και μάλιστα με ισχυρούς δεσμούς, επιχειρηματικούς και φιλικούς.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ρήξης ανάμεσα σε γνωστό εκδότη και επιχειρηματία που στήριζε τις εκδοτικές δραστηριότητες του πρώτου… αλλά οι νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά του Τύπου το τελευταίο τετράμηνο τους έφερε «απέναντι»!

Αντίστοιχα δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι έχει αμβλυνθεί η κριτική που ασκούσε σταθερά το Real Group του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΠΗΓΑΣΟ και την οικογένεια Μπόμπολα.

Όπως και να ‘χει οι εξελίξεις σε ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟ και MEGA θα δώσουν το τέμπο στα media το επόμενο διάστημα… Ενώ δεν μπορούν να αγνοηθούν κινήσεις μικρότερου βεληνεκούς, όπως είναι το άνοιγμα νέων εφημερίδων, είτε αφορά στην περίπτωση του Λιβάνη είτε του Μάρη...


enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.