Κυριακή 21 Μαΐου 2017

«...ο πόνος για το Σύνταγμα είναι η άλλη όψη του πόνου για τη χαμένη εξουσία»

Οι «αντιμνημονιακοί»!
Μετά τους Βορίδη και Λοβέρδο και η Ντόρα Μπακογιάννη με δηλώσεις της αναφέρεται σε μέτρα της πρόσφατης συμφωνίας που κρίνει ως αντισυνταγματικά.
Αυτό φυσικά ποτέ και σε κανένα μνημόνιο δεν είχε εκφραστεί από τους συγκεκριμένους «διαμαρτυρόμενους» ως ισχυρισμός ακόμα κι αν ψηφίστηκαν από το 2010 νομοθετικά μέτρα αθρόων περικοπών συντάξεων, αθρόων καταργήσεων και παραβιάσεων εργασιακών δικαιωμάτων, πτώχευση ασφαλιστικών φορέων με το γνωστό κούρεμα, παραβιάσεις τους συνόλου των δικαιωμάτων εργαζομένων, ασφαλισμένων και συνταξιούχων, κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, οι απολύσεις δια των αναγκαστικών μετατάξεων και μετακινήσεων, κατάργηση μισθών και δώρων, κλείσιμο νοσοκομείων κλπ.
Ολα εκείνα τα μέτρα που οι προηγούμενοι ψήφισαν ήταν για την Ντόρα Μπακογιάννη, το Μάκη Βορίδη και τον Ανδρέα Λοβέρδο σύμφωνα «με κάθε λέξη του Συντάγματος» ώσπου ήρθε τώρα η τελική συμφωνία να ανατρέψει αυτήν την συνταγματική τάξη! Και βέβαια ευκαιρίας δοθείσης νάσου και η Χρυσή Αυγή που θα προσφύγει λέει στο ΣτΕ επικαλούμενη (τρομάρα μας) αντισυνταγματικότητα!
Τα μνημόνια είναι έτσι κι αλλιώς -σύμφωνα και με το ΣτΕ- αναγκαστική εφαρμογή έκτακτων μέτρων σε έκτακτες καταστάσεις και προ του εθνικού κινδύνου χρεοκοπίας. Κρίθηκαν δε μέχρι τώρα στο σύνολό τους, πλην συγκεκριμένων «ειδικών» εξαιρέσεων, ως συνταγματικά. Από την άλλη μεριά όλα αυτά τα μέτρα τα γεύτηκαν και εξακολουθούν να τα γεύονται οι πολίτες στο πετσί τους.
Η όψιμη όμως πολιτική υποκρισία των πλέον σκληρών υπερασπιστών των μνημονίων δεν πείθει κανένα ενώ ακόμα κι ένα μικρό παιδί αντιλαμβάνεται ότι ο πόνος για το Σύνταγμα είναι η άλλη όψη του πόνου για τη χαμένη εξουσία.

από τήν   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.