Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ερντογάν : Δεν προσήλθε στο Ντολμά Μπαχτσέ...

Ματαιώθηκε η συνάντηση Ερντογάν-Παυλόπουλου UPD
Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου | BSEC 25 Turkey, Pool Photo via AP
Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν προσήλθε στο επίσημο γεύμα με τους ξένους ηγέτες στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ.
Για το λόγο αυτό ματαιώθηκαν όλες οι διμερείς συναντήσεις που είχαν προγραμματισθεί μεταξύ των οποίων και αυτή με τον Έλληνα Πρόεδρο, Προκόπη Παυλόπουλο, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 
Ματαιώθηκαν επίσης οι συναντήσεις με το Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον πρόεδρο της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντόντον και άλλους ξένους ηγέτες.
Στο γεύμα, αντί του Ρ.Τ. Ερντογάν, παρακάθησαν ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έφθασε στην Κωνσταντινούπολη το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής για τον εορτασμό των 25 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος στο περιθώριο της συνόδου είχε ένα ολιγόλεπτο τετ α τετ με τον Ταγίπ Ερντογάν με το χθεσινό τελικό της Euroleague να βρίσκεται στο επίκεντρο. 
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας επισκέφθηκε αρχικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
«Το Πατριαρχείο είναι λίκνο και κοιτίδα μας και πρέπει να αντιληφθεί η τουρκική ηγεσία ότι το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη είναι ένας από τους ισχυρότερους δεσμούς της Τουρκίας με την Ε.Ε. και τη Δύση», τόνισε ο Πρ. Παυλόπουλος.
Και πρόσθεσε: «Ελπίζω και πιστεύω ότι στο τέλος η τουρκική ηγεσία θα το καταλάβει και θα δώσει τη δυνατότητα στο Πατριαρχείο να αναπτύξει το έργο του, ιδίως το εκπαιδευτικό, και μιλώ για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης». 

22.05.2017
από τήν   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                       efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.