Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ : Μια «παράγκα» η Πολεοδομία του νησιού...

Σκούζει η διαπλοκή, ουρλιάζει το θηρίο της πολεοδομίας
 Πέρασαν έξι μήνες από το τελευταία μας τοποθέτηση αναφορικά με την Πολεοδομία Μυκόνου και δυστυχώς τίποτε δεν άλλαξε. Μία η διαπίστωση:
 Μια «παράγκα»  η Πολεοδομία του νησιού.
Ο απολογισμός ενός θλιβερού τσίρκου 
Αποφασίστηκε στο Δ.Σ. στις 4/5/2016 η σύναψη διαδημοτικής σύμβασης με τον δήμο Σύρου, και η δαπάνη των 5.000(!) για το σχέδιο αυτής, κατόπιν των διαβεβαιώσεων του δημάρχου ότι θα εγκριθεί από το ΔΣ της Σύρου. Μια σύμβαση που ουδέποτε ο δήμος Σύρου έφερε ούτε ως θέμα στην ημερησία διάταξη του ΔΣ του.
Σε αντίθεση ένα χρόνο μετά, εξετάστηκε στο ΔΣ του δήμου Σύρου, η περίπτωση αναγκαστικής διοικητικής υποστήριξης, που παρεπιπτόντως ουδείς γνωρίζει το πλαίσιο λειτουργίας της (θα μεταφερθεί η υπηρεσία στη Σύρο; Ποιός θα ελέγχει; Ποιός θα εισπράτει; Ποιός θα υπογράφει και πότε;) για την πολεοδομία μας, την οποία και απέρριψε και εξέδωσε ψήφισμα.

Γιατί δεν θέλετε προσλήψεις κύριε δήμαρχε ;;
Παρά το γεγονός ότι απολαμβάνουμε συνεχώς    τις θρηνώδεις γνωστές κορώνες του δημάρχου, για υποστελέχωση και την «κακή» κυβέρνηση που δεν τον βοηθάει, η πραγματικότητα τον διαψεύδει οικτρά.
Στις 27-3-2017 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε (αποφάσεις 62 και 63), την πρόσληψη με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου 10 μηχανικών και συγκεκριμένα
(2) Αρχιτέκτονες Μηχανικοί (2) Πολιτικοί Μηχανικοί (1) Τοπογράφος Μηχανικός, (1) Μηχανολόγος Μηχανικός, (3) Δομικών Έργων και (1) Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε πριν από λίγες ημέρες στο κείμενο της απάντησης του Υπουργού κ. Σταθάκη (που εντέχνως αποσιωποιήθηκε),στην σχετική επερώτηση του βουλευτή κ. Συρμαλένιου, ότι ο Δήμος Μυκόνου δεν υπέβαλλε τελικά τα αιτήματα στο Υπουργείο Εσωτερικών για να εγκριθούν. Συγκεκριμένα από την δήλωση του Υπουργού
«Όσον αφορά την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνο ή με σύμβαση μίσθωσης έργου, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ενημερώσει όλους τους δικαιούχους της χώρας να υποβάλουν τα αιτήματά τους, προκειμένου αυτά να προωθηθούν για έγκριση. Μέχρι σήμερα από τον Δήμο Μυκόνου δεν υπάρχει το σχετικό αίτημα.»
Επιπρόσθετα να επισημάνουμε, ότι ο Δήμος είχε την δυνατότητα εκτός από τις παραπάνω προσλήψεις να συνάψει επιπρόσθετα και συμβάσεις με μισθώσεις έργου, σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΣ.

 Ο εφιαλτικός παραλογισμός
Κύριε δήμαρχε,  επιπρόσθετα :
συνέχεια
1.Γιατί μέχρι σήμερα δεν κάνετε  ανάθεση παράλληλων καθηκόντων, στους τρεις μηχανικούς υπαλλήλους του τμήματος προγραμματισμού της τεχνικής υπηρεσίας  , λόγω των επειγουσών αναγκών;
2.Γιατί δεν δίνετε απάντηση εδώ και τρεις μήνες στο ερώτημα του συλλόγου  των μηχανικών Μυκόνου σχετικά με το αν οι δύο συμβασιούχοι μηχανικοί που εργάζονται στην πολεοδομία φέρουν το δικαίωμα υπογραφής; Μήπως αφενός για να έχετε τον απόλυτο έλεγχο των «υπογραφών» και αφετέρου αναμένετε την λήξη της σύμβασης των συμβασιούχων αφού η νομική σύμβουλος του δήμου έχει καταθέσει την άποψή της εδώ και δύο  μήνες;
Μήπως είναι θετική και σκοπίμως και εντέχνως το αποσιωπάτε;
Ευνόητο είναι πως τα παραπάνω δεν αποτελούν οριστικές λύσεις για την στελέχωση της πολεοδομίας, παρά μόνο περιστασιακή αντιμετώπιση έως την μόνιμη στελέχωσή της, μέχρι των εξαγγελθέντων  θέσεων από τον ΑΣΕΠ.
Τέλος μην προβάλλετε ως επιχείρημα την άρνηση των υπαλλήλων να αναλάβουν ευθύνες που απορρέουν από την άσκηση της ανάθεσης καθηκόντων της πολεοδομικής υπηρεσίας. Γιατί εδώ θα σας πούμε ότι έχουν δίκιο οι υπάλληλοι, μια και τρία χρόνια τώρα,δεν έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε κλίμα δικαιολογημένης εμπιστοσύνης, και καλής πίστης ανάμεσα στην διοίκηση και στους εργαζομένους.
Ενημερωτικά,  στην Πολεοδομία Σαντορίνης που σημειωτέον έχει στην περιοχή ευθύνης της και άλλα τέσσερα νησιά (Ίος, η Σίκινος, Φολέγανδρος, Ανάφη), απασχολείται ένας μηχανικός, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει η αναγκαιότητα στελέχωσης της Υπηρεσίας στην Μύκονο. 

Η αυθαιρεσία της εξουσίας
 Από πότε δεν είναι υποχρεωτική για την διοίκηση του δήμου, η εκτέλεση των εισαγγελικών παραγγελιών και τις αγνοείτε, με συνέπεια η χορήγηση φακέλων και στοιχείων της Πολεοδομίας στον εισαγγελέα, να πραγματοποιούνται  με την παρουσία αστυνομικής συνοδείας και της ειρηνοδίκου Μυκόνου;

Ελευθέρας στην παρανομία
Κοινός νους καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ανομία, η αποσύνθεση και η μη λειτουργία της υπηρεσίας της πολεοδομίας είναι τελικά πολιτική επιλογή. Μιάς πολιτικής που εκκολάπτει κραιπάλη αυθαιρεσιών αλλά και ανυποληψία σε σημείο που να μας χλευάζουν  προκλητικά δημοσιογράφοι, πολιτικοί και τελευταία καλλιτέχνες.
Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι ένα χρόνο για να μην πούμε τρία μετά βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο, σύμφωνα με όλα τα παραπάνω!
Μοιραία, διανύουμε μια περίοδο, που ο καθείς κάνει ότι θέλει, ότι τον εξυπηρετεί στο νησί κατασκευάζοντας αυθαίρετα κτίσματα,  ατιμάζοντας παραλίες, παρεμβαίνοντας βάναυσα σε πλατείες και πλακόστρωτα, συρρικνώνοντας  κοινόχρηστους χώρους και εξαφανίζοντας σταδιακά την ταυτότητα του νησιού.

Δεν έχουμε Τιμή Έχουμε Αξία
Διάχυτη είναι στην μικρή κοινωνία του νησιού μας, η βοή των υπόγειων διαδρομών,της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Της  διαπλοκής που  δεν γνωρίζει χρώματα και ιδεολογίες και εξαπλώνεται, γρήγορα και αδόμητα, ανεξέλεγκτα , χωρίς ήθος, χωρίς έλεος, δηλητηριάζοντας ανθρώπους που είτε συμμετέχουν, είτε την ανέχονται, είτε φοβούμενοι απλά σωπαίνουν.
Τέλος, η τραγική για την Μύκονο φιγούρα του  δημάρχου δεν είναι άλλο ανεκτή. Οι Μυκονιάτες δεν καταπίνουν άλλο όποιον εξευτελισμό και αν του σερβίρουν έντεχνα, προσπαθώντας στανικά να τους εντάξουν στον παράδεισο του υλικού ευδαιμονισμού, παραδίδοντας το νησί αμαχητί σε όλους αυτούς που αλλοιώνουν την ταυτότητά του.
Δεν έχουν νεκρωθεί τα αντανακλαστικά μας!
Είμαστε ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΜΗ ΑΛΛΑ ΑΞΙΑ!

 Για την Δημοτική Παράταξη
ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
                        ΣΑΜΨΟΥΝΗ ΝΤΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.