Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Διεθνείς επενδυτές: Αναμονή για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Βloomberg: Εν αναμονή της εξόδου στις αγορές οι επενδυτές...
Την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές αναμένουν οι διεθνείς επενδυτές, οι οποίοι εμφανίζουν έντονο ενδιαφέρον για την αγορά των ελληνικών ομολόγων.

«Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στις αγορές φέτος, εμείς θα είμαστε ένας εκ των αγοραστών» δηλώνει ο Μαρκ Ντόουντινγκ, στέλεχος της BlueBay Asset Management, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

«Έχουμε διαμορφώσει την άποψη ότι οι δανειστές εξακολουθούν να θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα» σπεύδει να προσθέσει, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές στο β’ εξάμηνο του 2017.

Το πρακτορείο Bloomberg διαπιστώνει μία αλλαγή του επενδυτικού κλίματος απέναντι στην Ελλάδα, η οποία αντανακλάται στη μείωση των ελληνικών αποδόσεων στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009.
Επιπλέον, σημαντικό ρόλο στη βελτίωση του κλίματος διαδραμάτισε και η συμφωνία για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, παρά την αναβολή της συζήτησης για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

«Η συμφωνία του Eurogroup, η προοπτική του QE, η ελάφρυνση του χρέους και το διεθνές περιβάλλον, μας προτρέπουν να αγοράσουμε ελληνικά ομόλογα» τονίζει από την πλευρά του, ο Μαρκ Νας, επικεφαλής της Old Mutual Global Investor... naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.