Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Είναι κάμποσα τά λεφτά ...Bob...!

Bob Dylan: Έστειλε την ομιλία αποδοχής του Νόμπελ


Michael Kovac

«Όταν τιμήθηκα με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας αναρωτήθηκα ποια ακριβώς είναι η σχέση μεταξύ των τραγουδιών μου και της λογοτεχνίας. Ήθελα να το σκεφτώ και να εντοπίσω τη σύνδεση. Εδώ θα προσπαθήσω να παρουσιάσω τις σκέψεις μου», γράφει στην ομιλία του ο Dylan.
Η ομιλία έχει αναφορές σε πολλούς λογοτέχνες που τον έχουν εμπνεύσει -από τον Miguel de Cervantès και τον William Shakespeare ως τον Herman Melville...




«Η ομιλία είναι εξαιρετική και, όπως αναμέναμε, γλαφυρή. Αφού απέστειλε την ομιλία, η περιπέτεια Dylan πλησιάζει στο τέλος της», σχολίασε η Sara Danius, γραμματέας της Σουηδικής Ακαδημίας.
Ο Dylan παρέλαβε τον Απρίλιο το βραβείο, σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τα μέλη της σουηδικής Ακαδημίας, χωρίς να εκφωνήσει την καθιερωμένη «ομιλία αποδοχής».
Κάθε νικητής πρέπει να εκφωνήσει αυτή την ομιλία, γνωστή και ως «διάλεξη Νόμπελ», μέσα σε έξι μήνες μετά την τελετή απονομής του βραβείου, τη 10η Δεκεμβρίου, δηλαδή ο Dylan είχε προθεσμία γι' αυτό μέχρι και τη 10η Ιουνίου.



Η διάλεξη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το έπαθλο των 838.000 ευρώ (8 εκατ. κορόνων), το οποίο συνοδεύει το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017
naftemporiki.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.