Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

H γνώμη τού Χέλμουτ Κολ γιά Σόιμπλε-Μέρκελ...

Όταν ο Χέλμουτ Κολ «έκραζε» Μέρκελ και Σόιμπλε
Ο Χέλμουτ Κολ, ο «Καγκελάριος της Επανένωσης», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.Υπήρξε Καγκελάριος από το 1982 έως και το 1998, γεγονός τον οποίο τον καθιστά ως τον μοναδικό Γερμανό πολιτικό που υπηρέτησε από αυτό το πόστο επί τέσσερις συνεχόμενες θητείες.Στη πολυτάραχη πολιτική σταδιοδρομία έπαιξε σημαντικό ρόλο σε ιστορικές στιγμές της σύγχρονης Γερμανίας και της ΕΕ με αποκορύφωμα την 3η Οκτωβρίου του 1990, την ημέρα της επανένωσης της τότε Δυτικής με την Ανατολική Γερμανία.
Επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών γνώριζε καλά τα πρόσωπα, που σήμερα ηγούνται της χώρας αλλά και της ΕΕ. Η άποψή του έχει καταγραφεί στο βιβλίο για τον «Πατέρα της Ένωσης», «Η κληρονομιά, τα πρωτόκολλα του Κολ». Πρόκειται για αποσπάσματα από τις πολύμηνες συζητήσεις του με τον δημοσιογράφο Χέριμπερτ Σβαν…
Ποια ήταν λοιπόν η γνώμη του για την Άνγκελα Μέρκελ, της οποίας υπήρξε και πολιτικός μέντορας: Ένα «πολιτικό τίποτα». «Δεν ήξερε να φάει σωστά με μαχαίρι και πιρούνι και συμπεριφερόταν με τόσο αδέξιο τρόπο στα επίσημα γεύματα που τον ανάγκαζε να την ανακαλεί στην τάξη», ανέφερε μεταξύ άλλων για τη σημερινή καγκελάριο της Γερμανίας.
Όσο για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με τον Κόλ πρόκειται ή για ανίκανο ή για ραδιούργο. «Είτε λόγω ανικανότητας, είτε λόγω πρόθεσης, προσκάλεσε όλους τους εχθρούς μου να συμμετάσχουν στην εκστρατεία για την εξόντωσή μου», ανέφερε, σχολιάζοντας το σκάνδαλο των κομματικών χρηματοδοτήσεων, που οδήγησε στην παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος.
 16 Ιουν. 2017  
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.