Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Καθ' οδόν πρός τίς αγορές...

Ακόμα και εντός της ερχόμενης εβδομάδας η έξοδος στις αγορές...
Νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές το καλοκαίριΜε το αφήγημα σκανδαλοθηρίας στο χέρι η ΝΔ...

Γράφει ο Πολιτικός

Σχεδόν όλα είναι έτοιμα στο οικονομικό επιτελείο για την έξοδο της χώρας στις αγορές. Η κυβέρνηση δεν
επιβεβαιώνει, όμως δεν διαψεύδει πλέον και τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για απόφαση του Μαξίμου να επιχειρηθεί η πρώτη δοκιμαστική έξοδος της χώρας στις αγορές τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα αξιόπιστες πηγές υπαινίσσονται πως μία ελεγχόμενη έξοδος θα μπορούσε να γίνει ακόμη και εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Η κυβέρνηση αξιολογεί ως ιδιαίτερα θετικά τα μηνύματα που εισπράττει από το εξωτερικό, ενώ χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα κρίσιμη σε επίπεδο σημειολογίας την απόφαση της Κομισιόν να θέσει εκτός της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος τη χώρα μας.

Το οικονομικό επιτελείο συνομιλεί συνεχώς με ξένα επενδυτικά funds, ενώ και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης που επισκέφθηκε προσφάτως το Λονδίνο εισέπραξε ιδιαίτερα θετικά μηνύματα. Στο οικονομικό επιτελείο μιλούν για «συγκρατημένη αισιοδοξία» και υπαινίσσονται ότι πράγματι υπάρχει σχέδιο για μία δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος.

Εάν αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης στεφθεί με επιτυχία τότε το Μαξίμου πιστεύει ότι θα καταφέρει καίριο πλήγμα στην αξιωματική αντιπολίτευση η οποία διαπιστώνοντας τις προοπτικές που ανοίγονται γύρω από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας προσπαθεί να διαμορφώσει νέα ατζέντα. Σύμφωνα με την κυβέρνηση η ΝΔ βρίσκεται σε απόλυτη αμηχανία και ματαιοπονεί προσπαθώντας να επιβάλλει ένα νέο αφήγημα σκανδαλοθηρίας κατηγορώντας για διαπλοκή τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. «Η ΝΔ συντηρεί ένα θέμα που συνδέεται έμμεσα με το σκάνδαλο του Noor  1 για επικοινωνιακούς λόγους και γιατί έχει χάσει την επιχειρηματολογία της για καταστροφή της χώρας» αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσουν και τον θόρυβο που σηκώθηκε γύρω από την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου ως άμισθης επικεφαλής στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού, ενώ ως γνωστόν στο πρόσφατο παρελθόν εν ενεργεία δικαστές που βρίσκονταν στην ηγεσία της δικαιοσύνης μεταπήδησαν σε ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και αργότερα και σε υπουργικούς θώκους...


enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.