Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

"Πιέστηκε", από τόν πρωθυπουργό, σέ δήλωση γιά τή "Χρυσή Αυγή" ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Τσίπρας: Θεσμική χυδαιότητα το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής...
Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή, αναφέρθηκε και στη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο Politico. «Ξεπλύνατε τη Χρυσή Αυγή και δηλώσατε ότι βία στην Ελλάδα αφορά μονάχα την Αριστερά» είπε.

«Επιχειρείτε να ψαρέψετε στα θολά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου. Είναι ντροπή για να το κάνετε αυτό να εμφανίζεστε στη Βουλή ως ανιστόρητος. Να ανακαλέσετε τη θέση σας. Είναι ανισοβαρής άδικη και ανιστόρητη», του απάντησε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Ο τόπος έχει νωπή ιστορία και ο λαός έχει και μνήμη. Ο λαός γνωρίζει με ποιο τρόπο προέκυψε η πιο ακραία μορφή καταπάτησης της ελευθερίας που είναι η δικτατορία (…) Δεν υπήρξε για σας η δολοφονία Λαμπράκη, Πέτρουλα, Τεμπονέρα; Η υπόθεση «Καρφίτσα»;».

Στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε «λυπάμαι γιατί στην προσπάθεια να χρυσώσετε το χάπι επιμένετε σε κάτι πραγματικά ανιστόρητο. Εγώ, δεν θέλω να αναγνωρίσω αριστερή ιδεολογία σε οποιονδήποτε αφαιρεί ανθρώπινη ζωή. Δεν θα δεχθώ, εμείς που κουβαλάμε την ιστορία που θυσίασαν την ζωή τους σε εξορίες και ξερονήσια χωρίς να σηκώσουν ποτέ το όπλο εναντίον κανενός, να αποδεχθώ ότι η βία και η τρομοκρατία έχουν μονοδιάστατα μήτρα την Αριστερά».

«Δεν είπατε αυτά στη συνέντευξή σας εκτός αν σας διαστρέβλωσαν. Πείτε το όμως, το Politico γράφει ότι η βία υπήρξε σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα πρόσφατα χρόνια. Αυτό είναι μία ανιστόρητη θεώρηση. Μετά τη μεταπολίτευση δεν υπήρχαν κρούσματα οργανωμένης βίας από την ακροδεξιά; Τι είναι για σας η Χρυσή Αυγή που προχωρήσαμε στην δίκη της;», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και του ζήτησε να ανακαλέσει.

«Η Χρυσή Αυγή είναι αποκρουστική νεοναζιστική οργάνωση με στοιχεία εγκληματική οργάνωσης», αναγκάσθηκε να δηλώσει ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά την πίεση που του άσκησε ο πρωθυπουργός...


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.