Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

G20: Το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου...



Οι χώρες-μέλη της ομάδας G20 που συνεδριάζουν στο Αμβούργο κατέληξαν σε συμφωνία για τη διατύπωση του κοινού τελικού ανακοινωθέντος για την λήξη της συνόδου, σύμφωνα με γερμανικές και γαλλικές πηγές.

Τις πληροφορίες για τη συμφωνία επιβεβαίωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της, για τη συμφωνία στην G20 αναφορικά με την διατήρηση των ανοιχτών αγορών και την μάχη κατά του εμπορικού προστατευτισμού.

Νωρίτερα, γνωστοποιήθηκε ότι ενώ υπήρξε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα θέματα του εμπορίου, δεν είχε καταστεί δυνατό να υπάρξει κοινή διατύπωση στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος με την Ουάσινγκτον να επιμένει για αναφορά σχετική με τα ορυκτά καύσιμα στο τελικό ανακοινωθέν.

Το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου των χωρών της ομάδας G-20 που πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο επιβεβαιώνει:συνέχεια
Την μάχη κατά του εμπορικού προστατευτισμού, συμπεριλαμβανομένων των μη δίκαιων εμπορικών πρακτικών, αναγνωρίζοντας τον ρόλο των εργαλείων της νόμιμης εμπορικής άμυνας.

Τον σημαντικό ρόλο του διεθνούς εμπορικού συστήματος που στηρίζεται σε κανόνες.

Την δέσμευση για την βελτίωση των μηχανισμών διαπραγμάτευσης, παρακολούθησης κι επίλυσης διαφορών του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Την δέσμευση όλων των χωρών-μελών της ομάδας G20 πλην των ΗΠΑ, ότι η Συμφωνία του Παρισιού είναι μη αναστρέψιμη, ενώ τα μέλη -πλην των ΗΠΑ- συμφωνούν για την ταχεία εφαρμογή της.

Την συνεργασία των ΗΠΑ με άλλες χώρες, προκειμένου αυτές να βοηθηθούν στην πιο καθαρή κι αποδοτική αξιοποίηση ορυκτών καυσίμων...

left, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.