Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Μεγάλες εισπράξεις - Αραχνιασμένες ταμιακές

Νέα «λαβράκια» από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Για παράδειγμα, στην παραλία της Κατερίνης, εντοπίστηκε ταβέρνα η οποία δεν είχε εκδώσει αποδείξεις, ύψους 16.400 ευρώ, ενώ στην Πάρο και τη Μύκονο, σε γνωστές ταβέρνες επιβλήθηκαν ποινές για μη έκδοση αποδείξεων δεκάδων χιλιάδων ευρώ. 
PHOTO: ICON Press/ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Νέα «λαβράκια» έβγαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατά τη διάρκεια επιτόπιων ελέγχων σε καταστήματα εστίασης, σε νησιά και τουριστικές περιοχές. Για παράδειγμα, στην παραλία της Κατερίνης, εντοπίστηκε ταβέρνα η οποία δεν είχε εκδώσει αποδείξεις ύψους 16.400 ευρώ, ενώ στην Πάρο και τη Μύκονο, σε γνωστές ταβέρνες επιβλήθηκαν ποινές για μη έκδοση αποδείξεων δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Ενδεικτικά, στην Πάρο, στην ταβέρνα «Μπαρμπαρόσα», διαπιστώθηκε η μη έκδοση 36 αποδείξεων, αξίας 6.500 ευρώ. Το κατάστημα σφραγίστηκε, αλλά λίγες ώρες αργότερα αφαιρέθηκε η κορδέλα σφράγισης της ΑΑΔΕ.
Αφού τοποθετήθηκε εκ νέου η σήμανση «κλειστόν λόγω φορολογικής υπόθεσης» αφαιρέθηκε ξανά, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να αντιμετωπίζει ποινή δεκαήμερου «λουκέτου».
Σε άλλη περίπτωση, στην ταβέρνα «Σπηλιά» της Μυκόνου διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε εκδώσει 65 αποδείξεις, αξίας 24.000 ευρώ.
Μη έκδοση αποδείξεων εντοπίστηκε και σε κυλικείο στο καράβι της γραμμής Καβάλας – Θάσου.


Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017
από naftemporiki.gr

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.