Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

«Δολοφονίες χαρακτήρων»...


Στην εποχή της ψηφιακής διάδοσης του κακόβουλου κουτσομπολιού και του ψέματος, αλλά και της κυριαρχίας των αντιπολιτευόμενων κλασικών -αλλά και χρεοκοπημένων, πολλαπλώς- μέσων ενημέρωσης (κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες κ.λπ.), η παραπλάνηση, η κάθε είδους χοντροκομμένη προπαγάνδα, ο κιτρινισμός και οι... ευφάνταστοι μειωτικοί χαρακτηρισμοί, χωρίς τεκμηρίωση, έχουν γίνει μόδα... για πολλούς, ιδιοτελείς πάντοτε, λόγους.

Εκτός από το υβρεολόγιο και τις αναπόδεικτες φήμες, μόδα, βέβαια, αποτελούσε πάντοτε και η «δολοφονία χαρακτήρων»: η πιο εξελιγμένη δηλαδή επικοινωνιακή στρατηγική των πολιτικών επιτελείων, με τα πιο σύγχρονα επιστημονικά εργαλεία, που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ κυρίως, από τη δεκαετία του 1930.

Το βρόμικο σπορ «λέγε λέγε, κάτι θα μείνει» και μάλιστα σωρευτικά πάνω στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου έως ότου εξοντωθεί ηθικά και πολιτικά, δεν ήταν, φυσικά, έμπνευση μόνο του Γκέμπελς ή των πάσης φύσεως πολιτικών απατεώνων, μαφιόζων και προφανώς όλων των ολοκληρωτικών κομμάτων ή καθεστώτων, όπου γης.

Χθες η κυριακάτικη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», του Θέμου Αναστασιάδη, η λεγόμενη και «ναυαρχίδα του κιτρινισμού», αφού επιχείρησε να... σκοτώσει πρώτα ηθικά και πολιτικά διάφορα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την Τασία Χριστοδουλοπούλου, τη Σία Αναγνωστοπούλου, τον Νίκο Φίλη, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και παλιότερα τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, τον Γιάννη Δραγασάκη, τον Νίκο Βούτση (και μάλιστα για οικογενειακά τους θέματα), «τα έβαλε» και με τον υπουργό Παιδείας.

Γιατί; Μα διότι, ως Κωνσταντινουπολίτης, και φοιτητής για χρόνια στο εξωτερικό, ο Κώστας Γαβρόγλου, όταν έλαβε την ελληνική ιθαγένεια, εξαγόρασε τη στρατιωτική του θητεία. Και συνεπώς είναι «εθνικά ύποπτος» για πολλά... αδικήματα.

Η Ν.Δ. ευρισκόμενη σε σύγχυση -και σε διακοπές διαρκείας- ακολούθησε, όπως φαίνεται κατόπιν συνεννοήσεως, και αναβάθμισε με το θεσμικό της κύρος την «κίτρινη» γραμμή του κ. Αναστασιάδη (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, οφείλει γύρω στα 5 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο), για να συμπαρασύρει στον κατήφορό της και το Ποτάμι και τον Ανδρέα Λοβέρδο και λοιπές πρόθυμες αντι-ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις.

Ας πάρουμε όμως υπόψη μας ότι η γραμμή λάσπης για τη «μειωμένη εθνική και θρησκευτική συνείδηση» και για το ότι είναι «ρίψασπις» ο κ. Γαβρόγλου έχει ξεκινήσει από τον χιτλερικό υπο-φίρερ και βουλευτή της Χρυσής Αυγής, τον υπόδικο Χρήστο Παππά. Αυτός κραύγαζε και απειλούσε τον υπουργό... με ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα με το κόμμα του κ. Μητσοτάκη και την παρέα του...

efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.