Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ


ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Βορρά στις επενδυτικές διαθέσεις επιχειρηματιών κινδυνεύει να γίνει η Φτελιά μετά την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, να παραχωρηθεί η παραλία της περιοχής για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων.


FTELIA MYKONOS 1
Η παραλία της Φτελιάς.
Η Υπουργός παραχώρησε για πρώτη φορά την παραλία της Φτελιάς και μάλιστα για τρία χρόνια σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ, αγνοώντας την βούληση του Δήμου Μυκόνου (α/α ΔΣ Δήμου Μυκόνου 76/ 1999 και α/α ΔΣ Δήμου Μυκόνου 48/2015) και παραβλέποντας ότι γειτνιάζει με σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, μάλιστα χωρίς να ζητήσει σχετική γνωμάτευση από την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία!
Οι περιοριστικοί όροι της παραχώρησης προκαλούν τουλάχιστον μειδίαμα, όταν γνωρίζουμε την ανυπαρξία των ελεγκτικών μηχανισμών και την απροθυμία/ανικανότητα του Δήμου να διαφυλάξει τους όρους της σύμβασης παραχώρησης των παραλιών και τον ελεύθερο χώρο που δικαιούνται οι πολίτες.
Τραγική διαπίστωση η αγνόηση από την κεντρική κυβέρνηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και της επιθυμίας των ίδιων των πολιτών να προστατέψουν ένα σημαντικό κεφάλαιο της τουριστικής και πολιτιστικής τους κληρονομιάς. 


(Ολόκληρο τό άρθρο τής ΚΕΠοΜ ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.