Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Πιάνουν δουλειά από σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια τής "τρόΪκα"...

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας ξεσκονίζουν τα «βιβλία» για την τρίτη αξιολόγηση...
Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας ξεσκονίζουν τα «βιβλία» για την τρίτη αξιολόγησηΠιάνουν δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια για την τρίτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και ο έλεγχος ξεκινάει με τα στοιχεία του προϋπολογισμού.

Το Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο θέλουν να τελειώνουν γρήγορα με την τρίτη αξιολόγηση και στόχος είναι όλα να έχουν κλείσει μέχρι το Δεκέμβριο ώστε η Ελλάδα να βγει ξανά στις αγορές τον Ιανουάριο.

Τα τεχνικά κλιμάκια έφθασαν στην Αθήνα και πιάνουν δουλειά από σήμερα με τη συλλογή και την αξιολόγηση των δημοσιονομικών στοιχείων.

Το ενδιαφέρον των τεχνικών κλιμακίων επικεντρώνεται σε αυτή τη φάση, στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και το ρυθμό αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τα οποία «φούσκωσαν» απότομα τον Ιούλιο κατά 343 εκατ. ευρώ αγγίζοντας συνολικά με τις εκκρεμείς επιστροφές φόρου τα 5,5 δισ. ευρώ.

Η πορεία των εσόδων θα βρεθεί στο επίκεντρο των ελέγχων καθώς η υστέρηση που καταγράφηκε τον Ιούλιο προκάλεσε προβληματισμό.
Εντός της εβδομάδας αναμένονται να πρώτα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού τον Αύγουστο αν και ο πλέον κρίσιμος μήνας θεωρείται ο Σεπτέμβριος καθώς μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος των φετινών εκκαθαριστικών.

Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους άλλωστε θα αντληθούν και τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία αναφορικά με την πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου. Για την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ η οποία είναι διαθέσιμη έως το τέλος Οκτωβρίου, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να προχωρήσει σε πληρωμές οφειλών ύψους 1,2 δις. ευρώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Τα τεχνικά κλιμάκια θα προετοιμάσουν την επιστροφή των επικεφαλής του κουαρτέτου μετά τα μέσα Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα λάβει μια πολιτική πρόγευση των εξελίξεων στο Eurogroup και στην σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον στο διάστημα 13-15 Οκτωβρίου...


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.