Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Αυστηροί όροι για την τοποθέτηση καμερών στις πολυκατοικίες...

Αυστηροί όροι για την τοποθέτηση καμερών στις πολυκατοικίες
Αυστηρούς όρους στη τοποθέτηση καμερών στις πολυκατοικίες θέτει η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται ρητά από κάμερα η οποία είναι τοποθετημένη έξω από διαμέρισμα πολυκατοικίας ​να αναρτηθεί βίντεο σε ιστοσελίδα ακόμη και η επίδειξή του σε τρίτα πρόσωπα (εκτός διωκτικών αρχών ή δικαστηρίων), ενώ ο ένοικος του διαμερίσματος ο οποίος τοποθετεί κάμερα έχει όλες τις υποχρεώσεις και ευθύνες του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ακόμη, δεν επιτρέπεται σε καµία περίπτωση...
συνέχεια
...λήψη ή καταγραφή δεδοµένων ήχου, ενέργεια η οποία θεωρείται ως επεξεργασία δεδοµένων προσωπικού χαρακτήρα. Τα δε δεδοµένα που καταγράφονται θα διατηρούνται το πολύ έως 48 ώρες.

Κατ' αρχάς, η Αρχή επισημαίνει ότι στις περιπτώσεις που υπάρχει κάμερα εικόνας στο χώρο εισόδου ενός διαµερίσµατος το οποίο χρησιµοποιείται ως κατοικία ή ως επαγγελµατικός χώρος, πρέπει να περιορίζεται το πεδίο εµβέλειας της κάµερας στον απολύτως απαραίτητο χώρο µπροστά από τη πόρτα εισόδου του διαµερίσµατος, ώστε να επιτηρείται αποκλειστικά και µόνο η πόρτα αυτή και ο εκάστοτε ευρισκόµενος µπροστά της, χωρίς να λαµβάνεται εικόνα από λοιπούςκοινόχρηστους χώρους, όπως σκάλα ή ανελκυστήρα ούτε από πόρτες ή χώρο εισόδου γειτονικών διαµερισµάτων (προς κάθε κατεύθυνση).
Αντίθετα, σε περίπτωση που τοποθέτηση της κάμερας λόγω της χωροθέτησης των εισόδων των διαµερισµάτων και του ανελκυστήρα του ορόφου, αναγκαστικά έχει μεγαλύτερη εμβέλεια καταγραφής, τότε απαιτείται η προηγούµενη σύµφωνη γνώµη των 2/3 των ενοίκων του ορόφου.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.