Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τραβάει...

Το ομολογούν ιδιωτικώς, αλλά δεν το παραδέχονται δημοσίως.
Αν και δεν τον νοιάζει ο Παπαχρήστος των Νέων «σπάει» τη σιωπή του…

Ενώ όλες οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν σαφές προβάδισμα της ΝΔ, με σημαντική απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ που κυμαίνεται βέβαια, ανάλογα την εταιρία… 
προεξοφλώντας ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, χωρίς κάποιοι να αποκλείουν ακόμη και την αυτοδυναμία… 
Κάτι συμβαίνει στο εσωτερικό του κόμματος, σε συνδυασμό με τη διαχείριση του Κυριάκου Μητσοτάκη που κάνει τους σοβαρούς πολιτικούς αναλυτές, αλλά και τους δημοσιογράφους, να δηλώνουν συγκρατημένοι σε σχέση με το κλίμα υπέρ αισιοδοξίας που καλλιεργούν οι δημοσκοπήσεις.
Ανεξάρτητα από το τι μεταφέρεται στον Τύπο και στη δημόσια συζήτηση… έγκριτοι αναλυτές και δημοσιογράφοι (που μόνο φιλικοί με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι), σε ιδιωτικές συζητήσεις παραδέχονται ότι ο Κυριάκος δεν τραβάει!
Άλλοι το λένε «Δεν πείθει», κάποιοι περισσότερο επιεικείς ότι «Δεν θα είναι περίπατος οι εκλογές»… Κάποιοι άλλοι ότι δεν ελέγχει το κόμμα του και άρα δεν μπορεί να βασιστεί σε αυτό… Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι...
συνέχεια
...με την οικονομία (ως αντιπολιτευτική αιχμή) δεν κερδίζονται εκλογές… Γενικώς όλοι – ανεξαιρέτως, είναι προβληματισμένοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο για το θέαμα που παρουσιάζει, τόσο ο αρχηγός όσο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ωστόσο κι αυτό είναι το ενδιαφέρον τίποτα από όλα αυτά δεν βγαίνει προς τα έξω… Καμία αναφορά ή νύξη για όλον αυτόν τον προβληματισμό που έχει φουντώσει για τα καλά… και μονοπωλεί τις ιδιωτικές συζητήσεις, ανάμεσα σε πολιτικούς, αναλυτές και δημοσιογράφους που παρακολουθούν έκπληκτοι την αδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει μπροστά.
Για την ακρίβεια μόνο κάποιες περιορισμένες αναφορές γινονται κι αυτές καμουφλαρισμένες που ενδεχομένως δεν τις πιάνει καν το μάτι του αναγνώστη ή του τηλεθεατή.
Εξαίρεση ίσως στον κανόνα της «σιωπής» αποτελεί ο δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ» Γιώργος Παπαχρήστος που από καιρού εις καιρόν πετάει κάποια ντουφεκια!
Για παράδειγμα έγραφε εχθές: «Συμπερασματικά, αυτό που έχω να πω είναι ότι αν δεν αλλάξουν στρατηγική στη ΝουΔου, και συνεχίσουν να επαναπαύονται στο μαξιλάρι των δημοσκοπήσεων, το παιχνίδι θα το χάσουν από τα αποδυτήρια, τρία – μηδέν!» ξεκαθαρίζοντας, «Εννοείται πως ποσώς με ενδιαφέρει, ε;»!
Αγνοώντας λοιπόν το ιντριγκαδόρικο του πράγματος για το πόσο τον ενδιαφέρει ή όχι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ… η ουσία είναι ότι κάτι δεν πάει καλά… και η άνεση των δημοσκοπήσεων που επικαλείται ο δημοσιογράφος ως αιτία του προβλήματος σίγουρα είναι μια πτυχή, υπάρχουν όμως κι άλλες, περισσότερο πολύπλοκες και ανησυχητικές για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη!

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.