Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Δολοφόνησαν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του


INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Άγνωστοι δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Ασκληπιού 154. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο δράστες. Το γραφείο ανήκε στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, 52 ετών, γιο του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Νώντα Ζαφειρόπουλου.
Στο τόπο έχουν μεταβεί αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση.
Ραντεβού με τους δολοφόνους του είχε ο δικηγόρος
Σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είπε ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες, οι οποίοι έφτασαν γύρω στις 19.00 και χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους άνοιξε και ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου και οι τέσσερις -το θύμα, ο συνεργάτης του και τα δύο αυτά άτομα- κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων.


FACEBOOK/ MICHALIS ZAFEIROPOULOS
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος
Όπως σημείωσε ο συνεργάτης του θύματος, σύμφωνα με πηγές της Ασφάλειας, οι πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.
Όταν κάθισαν ο ένας από τους επισκέπτες ζήτησε...

συνέχεια
...από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να τους αφήσει μόνους, γι' αυτό πήγε στο διπλανό γραφείο.
Ξαφνικά άκουσε πυροβολισμούς και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί. Ο δικηγόρος ήταν νεκρός πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων, ενώ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. Ο συνεργάτης του θύματος, σοκαρισμένος ειδοποίησε την Αστυνομία.
Ο 52χρονος έχει δεχτεί πιθανότατα μία σφαίρα στην κοιλιακή χώρα και μία στο κεφάλι, αλλά αυτό θα διακριβωθεί από την νεκροψία που θα κάνει ο ιατροδικαστής.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γεννημένος το 1965 και γιόρτασε τα γενέθλια του πριν λίγες ημέρες, στις 6 Οκτωβρίου. Ήταν πατέρας δύο παιδιών και μάχιμος δικηγόρος με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια.
Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ο αδελφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996.


Άμεση διαλεύκανση ζητεί ο Αλ. Τσίπρας Την άμεση διαλεύκανση της δολοφονίας ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.
Τον αποτροπιασμό του για τη στυγνή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter.
Τη θλίψη τους εκφράζουν στη Ν.Δ. για το χαμό του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο πατέρας του οποίου, Νώντας Ζαφειρόπουλος, υπήρξε επί σειρά ετών βουλευτής και στέλεχος του κόμματος.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αναβάλει την παρουσίαση του επικοινωνιακού επιτελείου του, που είχε προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή.


Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 20:00
UPD:13/10/2017 01:16
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.