Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Τό πάπλωμα τής τηλεοπτικής ενημέρωσης μόνιμη πηγή διενέξεων...

''Η ΝΔ αποδεικνύεται βασιλικότερη του βασιλέως''...
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες...

Να απαντήσει για το εάν επιθυμεί ή όχι την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και την πραγματοποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

«Η προσφυγή των καναλαρχών εναντίον της ομόφωνης απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αποδεικνύει τον εθισμό τους στο τζάμπα και την ασυδοσία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

Η Κουμουνδούρου σχολιάζει ότι η στάση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών καναλιών δεν προκαλεί έκπληξη ούτε όμως και αυτή την ΝΔ η οποία σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ φανερώνει πως το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη συμπεριφέρεται ως «βασιλικότερο του βασιλέως». «Γι' αυτό και οι παλινωδίες της είναι συνεχείς: Η αρχική τοποθέτηση της ΝΔ έκανε λόγο για αντισυνταγματικό νόμο και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε να μην προχωρήσει η αδειοδότηση με τον νόμο αυτό με επιστολή του προς το ΕΣΡ τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά τον περασμένο Αύγουστο ψήφισε στη Βουλή υπέρ 8 άρθρων του. Σήμερα, ο Β. Κικίλιας «ξέχασε» πως το ΕΣΡ έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει στη διαδικασία του διαγωνισμού κι έκανε λόγο πάλι για αντισυνταγματικό νόμο...»

Η ανακοίνωση καταλήγει με τον ΣΥΡΙΖΑ να ρωτά την ΝΔ ποια είναι η θέση της και αν επιθυμεί ή όχι την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών; «Πρέπει να γίνει ή όχι διαγωνιστική διαδικασία; Τι πιστεύει ως προς το τίμημα των δημόσιων συχνοτήτων; Θα πρέπει να δοθούν δωρεάν ή οφείλουν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν προκειμένου να τις χρησιμοποιούν; Ποια είναι η θέση της ΝΔ για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στα τηλεοπτικά κανάλια; Αναμένουμε από τον Κυρ. Μητσοτάκη τις σχετικές απαντήσεις»...


newpost.gr 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.