Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Η Μαδρίτη μήνυσε καταλανική κυβέρνηση και Βουλή...

Δραματικές εξελίξεις στην αντιπαράθεση μεταξύ Καταλονίας και Μαδρίτης, η οποία τραβάει το σχοινί, όπως αναμενόταν, αφού σήμερα ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι υπέβαλε μήνυση για στάση, απόσχιση, κατάχρηση και άλλα εγκλήματα κατά της περιφερειακής κυβέρνησης και των μελών της Βουλής.

Οι πρώτες μηνύσεις θα κατατεθούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ οι δεύτερες στο Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς οι βουλευτές δεν έχουν χάσει ακόμα την ιδιότητα του μέλους, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο εισαγγελέας, José Manuel Maza, δήλωσε ότι μεταξύ των μηνυθέτων είναι ο πρώην πρωθυπουργού της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, ο πρώην αντιπρόεδρος, Οριόλ Ζουνκέρας, ενώ η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Καρμ Φορκαντέλ, τίθεται υπό έρευνα.

Νωρίτερα, από όλα τα μέλη της κυβέρνησης Πουτζντεμον και τους συμβούλους ο μόνος που φαίνεται ότι έφτασε στο γραφείο του είναι ο...
 συνέχεια
...Josep Rull, ο οποίος κοινοποίησε και το γεγονός στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η αντίδραση της Μαδρίτης ήταν ότι μπορούν να πάνε να μαζέψουν τα πράγματα τους, αλλά έως εκεί. Όπως είπε ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών, Juan Ignacio Zoido, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να περιορίσει στο ελάχιστον την παρέμβαση της και η ελπίδα της είναι να μην συμπεριφερθεί «ανόητα» η απερχόμενη Αρχή της Καταλονίας.

Και ο Κάρλες Πουτζντεμον έκανε χρήση των μέσω κοινωνικής δικτύωσης σήμερα, πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την ανακήρυξη της δημοκρατίας και, ταυτόχρονα, την ανάληψη του ελέγχου της περιφέρειας από την Μαδρίτη.

Δημοσίευσε φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Instagram με την θέα από το πρώην(;) γραφείο του στην έδρα της κυβέρνησης του στην Βαρκελώνη, σχολιάζοντας: «Ωραία ημέρα». Ωστόσο κανείς δεν τον είδε να μπαίνει η να βγαίνει από το κτίριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.