Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

"Σε 48 ώρες πρέπει να ξέρω τις παραβάσεις των Ελλήνων στα Paradise Papers"...

7.11.17
Εντολή Πιτσιλή...

Αυστηρές εντολές να ελεγχθούν μέσα σε 48 ώρες όσοι Έλληνες εμπλέκονται στα Paradise Papers έδωσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής. 
Ο Πιτσιλής συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη αργά το απόγευμα της Δευτέρας και επεσήμανε στα στελέχη του ότι θέλει να γνωρίζει εάν οι εμπλεκόμενοι της δικηγορικής εταιρίας Appleby έχουν φορολογικές παραβάσεις.

Όπως έχει γινει γνωστό περισσότερα από 130 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος εμφανίζονται να συνδέονται με offshore εταιρείες που εντοπίζονται στα αρχεία της Appleby.
Μεταξύ των ελληνικών ονομάτων υπάρχουν και πρόσωπα που συνδέονται με Έλληνες πολιτικούς, ενώ επίσης εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εφοπλιστών οι οποίοι χρησιμοποιούν τις offshore για το στόλο τους και για να μειώσουν φορολογικά βάρη.
Στη διαρροή από την δικηγορική εταιρία Appleby εντοπίζονται 252 καταχωρήσεις διευθύνσεων επικοινωνίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις παρακάτω περιοχές: Εκάλη, Πολιτεία, Διόνυσος, Παλαιό Φάληρο, Μαρούσι, Νέο Φάληρο, Γλυφάδα, Αγία Παρασκευή, Κηφισιά, Βουλιαγμένη, Βούλα, Άλιμος, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Ψυχικό, Νέα Ερυθραία και Βύρωνας.
Ανάμεσα στα 6,5 εκατομμύρια έγγραφα ο όρος «Ελλάδα» εμφανίζεται 6.000 φορές...συνέχεια ...Στις offshore της Μάλτας για παράδειγμα ο όρος «Ελλάδα» εμφανίζεται σε 5.553 έγγραφα, στις Μπαχάμες σε 539 έγγραφα, στα Μπαρμπέιντος σε 222 έγγραφα στις Βερμούδες σε 33 και στην Αρούμπα σε 10 έγγραφα.
Στα Paradise Papers περιλαμβάνονται και off shore εταιρείες που έλαβαν δάνεια από ελληνικές τράπεζες και στέλεχος τράπεζας που μετείχε σε offshore fund, αλλά και Έλληνες που έχουν απασχολήσει τις Αρχές για φορολογικές και άλλες υποθέσεις τους.
Επίσης, εντοπίζονται 252 καταχωρίσεις διευθύνσεων επικοινωνίας στην Ελλάδα. Συνολικά 6.000 έγγραφα περιέχουν τη λέξη «Ελλάδα» σε 13 φορολογικούς παραδείσους.
Η πλειονότητα των διευθύνσεων, οι οποίες είναι διευθύνσεις επικοινωνίας ατόμων που συνδέονται με offshore εταιρείες, εντοπίζονται, γεωγραφικά στην Αθήνα και τον Πειραιά.
Ο όρος «Ελλάδα» επίσης αναφέρεται σε περισσότερα από 19.000 έγγραφα που έχουν διαρρεύσει από την Appleby και 678 από την Asiaciti Trust. Τα έγγραφα αυτά μπορεί να είναι μεταξύ άλλων μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή και συμβάσεις δανειοδότησης και άλλου τύπου συμβόλαια.

mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.